Zvezda dovodi PRVOKLASNOG napadača iz SERIJE A! (FOTO)

Palermo se izvukao u poslednjem trenutku i izbegao ispadanje u Seriju C, ali to ne znači da je ugašena vatra na Siciliji. Klub sa stadiona Renco Barbera ovog leta će doživeti brojne promene, kako u klupskoj strukturi, tako i u igračkom kadru. Na izlaznim vratima će se naći oni sa najvišim primanjima, a među njima je i odlični makedonski napadač Ilija Nestorovski.

Ovu situaciju bi mogla da iskoristi i Crvena zvezda, koja je označila napadača Palerma kao jednu od svojih želja ovog leta. Prema određenim informacijama koje stižu sa Apenina, makedonskom golgeteru se navodno takođe dopada mogućnost dolaska na stadion Rajko Mitić.

Nestorovski (29) jeste bio u potencijalnim panovima srpskog šampiona, ali je kao prioritet ovog leta potavljen Portugalac Tomane iz Tondele, sa kojim postoji neka vrsta usmenog dogovora, ali čitav posao mora da sačeka prodaju jednog od napadača iz crveno-belog tabora.

To je bio izričiti zahtev šefa struke Vladana Milojevića, koji ne želi da dozvoli dodatno gomilanje igrača. Najrealnija opcija u ovom trenutku je da Marakanu napusti Dejan Joveljić, ali je neophodno da neko od zaniteresovanih strana prebaci ponudu Hofenhajma od 3.500.000 evra.

Veliko je pitanje da li će Tomane biti spreman da čeka crveno-bele, s obzirom da je za njegove usluge zainteresovano nekoliko klubova, među kojima je i turski Galatasaraj. Druga opcija za prodaju je Ričmond Boaći, ali u ovom trenutku nema zvanične ponude za napadača iz Gane.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nestorovski bi trebalo da bude provereno rešenje za špic napada. Reč je o iskusnom napadaču, koji je ima tri vrlo dobre sezone u Palermu. U sezoni 2016/2017, kada su Sicilijanci ispali iz Serije A, postigao je 11 golova, u sezoni 2017/2018. se 13 puta upisao u strelce, a u prošloj u 15 navrata.

Nestorovski je stasao u Pobedi iz Prilepa, a u potpunosti je eksplodirao u Interu iz Zapreščića, gde je u tri sezone pistigao 71 gol na 96 utakmica i kupio kartu za odlazak na Apenine.

mozzartsport.com