Zvezda dovodi krilo iz španske lige (FOTO)

Dok stručni štab i fudbaleri Crvene zvezde borave na Kipru i pripremaju se za prolećni deo sezone, klupsko rukovodstvo radi na angažovanju novih pojačanja.

Juče je stigao napadač Stefan Krstevski (21) koji će odmah biti prosleđen na pozajmicu u Grafičar, a u sredu se pregovaralo sa još jednim igračem koji je stasavao u Super ligi.

Pisalo se prethodnih dana, Crvena zvezda je odlučna u nameri da angažuje najboljeg strelca lige Aleksu Vukanovića i posao bi mogao da bude završen do kraja radne nedelje, potvrdio je igrač u izjavi "Žurnalu".

"Do petka će sve biti poznato. I dalje su u igri Crvena zvezda, Lozana i Kinezi, ostaje da dogovorim pojedinosti sa Markom Miškovićem i onda definitivno odlučim", rekao je Vukanović.

Krilni fudbaler Napretka nije jedina meta crveno-belih na toj poziciji. Razlika je samo što se u igri nalazi momak koji deluje kraj desne aut linije, za razliku od Vukanovića koji se bolje snalazi na levoj strani.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Čelnici Crvene zvezde uspostavili su ove zime kontakt sa ljudima koji brinu o karijeri bivšeg fudbalera lučanske Mladosti Saše Jovanovića (27), trenutno igrača španskog drugoligaša Kordobe!

U pitanju je momak koji je i pre pet šest godina bio zanimljiv crveno-belima ali se tada smatralo da je konkurencija prejaka i da nema razloga gomilati igrače.

Slična je situacija i sada, pa će zbog toga Jovanovićev transfer zavisiti od eventualnih odlazaka (El Fardu Ben, Džonatan Kafu, Slaboljub Srnić).

Saša Jovanović sa Kordobom ima ugovor do leta 2020. godine, ali u španskom drugoligašu ne bi previše zatezali oko obeštećenja zbog toga što se klub nalazi u finansijskim problemima i voljan je da smanji izdatke prodajom stranaca.

Brzonogi Lazarevčanin je u godinama koje mu dozvoljavaju da se povratkom u srpski fudbal i eventualnim dobrim igrama u Zvezdi još jednom izbori za unosan transfer u inostranstvo, pa bi tako transfer bio dobra opcija za obe strane.

Sportske