Zvezda dobila petog najmlađeg debitanta u ISTORIJI kluba

Zvezda dobila petog najmlađeg debitanta u ISTORIJI kluba

Pamtiće talentovani Andrija Maksimović današnji dan i utakmicu sa niškim Radničkim do kraja života, s obzirom na to da je sa 16 godina, šest meseci i jednim danom, postao peti najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde.

Ostvario mi se dečački san i zaista sam srećan zbog toga što sam imao priliku da zaigram za Zvezdu i to još na Marakani pred našim navijačima. Hvala stručnom štabu na ukazanom poverenju, a na meni je da nastavim da radim i da pokušam da se izborim za novu priliku. Drago mi je i da smo uspeli da se plasiramo u narednu rundu Kupa Srbije, sve sa ciljem da odbranimo duplu krunu, tačnije osvojimo četvrtu u nizu, što nikom u istoriji srpskog fudbala nije pošlo za nogom. Što se tiče informacije da sam peti najmlađi debitant, zapravo sam je znao, jer je izaša lista kada su moji "klasići" Milosavljević i Vukojević debitovali. Otprilike sam znao da ću biti prvi vrhu, i naravno, kada vidim ko je sve na toj listi, mogu samo da budem ponosan na sebe - istakao je ofanzivac rođen 5. juna 2007. godine.

Maksimović je već osetio barut seniorskog fudbala u aktuelnoj sezoni, s obzirom na to da je za Grafičar, čiji je najbolji strelac sa šest pogodaka, upisao 16 nastupa.

ZVEZDINI NAJMLAĐI DEBITANTI

1. Ivan Ilić - 16 godina i 15 dana

2. Milko Đurovski - 16 godina i 43 dana

3. Veljko Milosavljević - 16 godina, tri meseca i 20 dana

4. Luka Jović - 16 godina, pet meseci i 5 dana

5. Andrija Maksimović - 16 godina, šest meseci i dan

(Kurir sport/FK Crvena zvezda)