Zvezda daleko ispred Dinama i Partizana na svetskoj rang listi – Podatak kojim se ponosi svaki DELIJA (FOTO)

Po ugledu na teniski ATP i WTA "renking" postoji fudbalski pandan rezultata ekipa za dati period koji se može pronaći na relevantnom sajtu "clubworldranking.com", a koji boduje klubove po učinku za prethodne 52 nedelje (otprilike godinu dana).

Na najnovijoj listi prvi je River Plejt, aktuelni osvajač Kopa Libertadores i Super kupa Argentine, što će reći da je tim Marsela Galjarda trenutno najbolji na svetu, sa čime se, naravno, mnogi neće složiti.

Tek iza Rivera su tri najbolja španska kluba, Real Madrid je na drugom mestu, Barselona je treća, a više od 2.000 bodova u zaostatku za vodećim triom je Atletiko Madrid.

Na petom mestu je brazilski Palemiras, šesta je Boka Juniors, a od sedmog do devetog mesta pozicionirani su evropski "teškaši" Juventus, Bajern i Sevilja.

Drugi brazilski klub u prvih 10 je Gremio.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Na listi 100 najboljih klubova na svetu nema nijednog iz naše zemlje, međutim Zvezda je najbolje rangirana sa ovih prostora, a tu mislimo i na region bivše države - na 126. mestu.

Foto: Marko Jovanović

Definitivno je ovakvom plasmanu doprinela više nego zapažena evropska sezona, ali i pobednička serija "bez kraja" u domaćem šampionatu.

Podseetimo da su crveno-beli bez poraza u Superligi 52. utakmice.

Partizan je u strmoglavom padu, pa je i "renking" crno-belih adekvatan aktuelnom trenutku, tek 203. su vicešampioni Srbije na ovoj listi.

Zagrebački Dinamo igra sezonu iz snova, međutim za "Modre" je rezervisana 182. pozicija na listi najuspešnijih klubova za poslednjih godinu dana.

Najboljih 10 klubova sa liste

Foto: clubworldranking.com

Zvezdin plasman na rang listi: Crveno-beli su ispred meksičkog Leona, nemačkog Verdera, čak i škotskog velikana Seltika.

Foto: clubworldranking.com

(Telegraf.rs)