Zvezda će pokušati srušiti rekord Partizana star 21. godinu! Evo šta je potrebno da urade izabranici Dejana Stankovića

Osim Partizanovog rekorda iz 2000. godine, Zvezda do kraja sezone može da obori i jedan sopstveni koji je postavila iste godine.

Fudbaleri Crvene zvezde su možda već osvojili titulu prvaka Srbije, četvrti put uzastopno, ali oni tu ne nameravaju da se zaustave.

Vreme je da se napadnu brojni rekordi u preostala tri kola, a jedan Partizanov mogli bi da sruše posle 21 godine!

Zvezda je kiksom 2:2 u meču protiv Rada propustila šansu da već tada prebacu 100 bodova u Superligi ove sezone, a stigli su i do 98 postignutih golova.

Sada će pred timom Dejana Stankovića biti rekord Partizana iz sezone 1999/2000 kada su crno-beli postigli nestvarnih 111 golova!

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Bilo je to pre 21 godinu, kada je Zvezda takođe bila šampion, a drugoplasirani Partizan postizao je golove kao od šale.

Sada je Zvezdi ostalo 270 minuta fudbala da postignu 13 golova ne bi li izjednačili taj rekord Partizana i 14 da bi ga prestigli, a to će pokušati u mečevima protiv Zlatibora (nedelja u 18.45), kao i Bačke i Metalca.

Činjenica je da je Partizan 2000. sezonu završio sa 111 golova, ali tada je u prvenstvu bilo igrano 40 kola, dva više nego što je to slučaj u Superligi ove godine.

Ipak, ova Zvezda nema problem sa obaranjima rekorda, pa bi tako mogli i da prebace "svojih" 105 bodova upravo iz sezone 99/00, koliko su imali pre 21 godinu.

Za tako nešto biće im potrebne dve pobede i jedan nerešen rezultat...

Mondo.rs