Zvezda će osetiti velike posledice finansijskog kraha, ništa neće biti kao što je bilo

Pauza u svetu fudbala pogodiće jako i naše klubove

Finansijski krah svih klubova na svetu neminovan je posle pauze koja je na snazi zbog korona virusa, dva meseca još sigurno se lopta neće kotrljati po najvećim stadionima Evrope, a sličan scenario čeka i Srbiju.

Zvezda, Partizan i ostatak lige pretrpeće znatnu štetu zbog novonastale situacije, o čemu je, u razgovoru za Telegraf, između ostalog pričao i direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

– Logično je da će doći do domino efekta i da će i Crvena zvezda osetiti velike posledice ovog finansijskog kraha. Uzdržao bih se sada od bilo kakvih komentara kakve mere kao klub planiramo, jer mislim da je za to rano iz prostog razloga što ne znamo dokle će ovo da traje. Pratićemo preporuke UEFA i u skladu sa tim i donositi odluke. Sigurno je samo jedno – ništa više neće biti kao što je bilo – predviđa Terzić.

Da li će se Zvezda i generalno srpski fudbal lakše oporaviti od korona virusa u odnosu na štetu koju je naneo najbogatijim klubovima i ligama?

– Teško možemo sada proceniti ko će teže, a ko lakše podneti ovu katastrofu. Crvena zvezda u velikoj meri živi od transfera igrača, a sigurno će evropski klubovi smanjiti svoje budžete za dovođenje igrača, što će direktno uticati na prihode našeg kluba.

Telegraf.rs