ZVEZDA ĆE IMATI POVLASTICE: Evo od kog kola se napada Liga Šampiona

Šampion fudbalske Super lige Srbije će od sezone 2020/2021 kvalifikacije za Ligu šampiona započeti od drugog kola, nakon eliminacija timova iz Škotske i Belorusije.

Pošto su Valensija i Arsenal eliminisali Seltik, odnosno BATE iz Borisova, bilo je jasno da klubovi iz Škotske i Belorusije neće osvojiti još bodova i tako preskočiti Srbiju na 19. mestu UEFA rang liste. Iz tog razloga, šampion naše zemlje, počevši sa sezonom 2020/2021, započeće kvalifikacije za Ligu šampiona od drugog kola.

Pobednik Kupa Srbije će takođe profitirati zbog ovog ishoda, s obzirom na to da će borbu za plasman u Ligu Evrope početi takođe od drugog kola. Preostala dva srpska predstavnika svoje evropsko putešestvije započeće, kao i do sada, u prvom kolu Lige Evrope.

Treba napomenuti da ova informacija ne utiče na to da li će srpski timovi biti nosioci u tim mečevima ili ne, već to zavisi isključivo od klupskih koeficijenata.

Ovo daje nadu da srpski klubovi ove godine mogu mnogo, Zvezda je napravila ove godine veliki uspeh, ali ujedno i pomoć pri koeficijentu koji će svima da znači.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Izvor: sportskacentrala