“Zvezda će biti šampion i sledeće sezone!”

Crvena zvezda ima plan za leto u kom napada grupnu fazu.

Crvena zvezda ima velike planove za naredne godine, poput izgradnje trening centra u Surčinu i novog stadiona na mestu gde sada igra, a to moraju da prate rezultati.

žOvog leta prioritet je grupna faza u Evropi, a Terzić već najavljuje titulu!

Po rečima generalnog direktora, crveno-beli će i naredne sezone odbraniti trofej, što će biti peti uzastopni šampionski pehar za Zvezdu!

Zvezdan Terzić nema ni najmanju dilemu da će se to desiti. Uz kvalitet koji tim poseduje i nekoliko kvalitetnih, a iskusnih pojačanja, smatra da će Zvezda biti najjači tim lige.

''Mi ćemo i naredne sezone biti šampioni Srbije, jer smo najjači, najbolji. Ovog leta nam je prioritet grupna faza UEFA takmičenja, odnosno Liga šampiona ili Liga Evrope. Da bismo to uspeli, Zvezda mora da ima kvalitetne i iskusne igrače koji su spremni da igraju pod pritiskom, koji znaju da igraju velike utakmice. Dragović, Kolarov i njima slični to sigurno mogu'', rekao je Zvezdan Terzić.

Prethodne četiri godine crveno-beli su do grupne faze stizali nakon četiri kola kvalifikacija, a sada će startovati u drugoj rundi.

''Drugo i treće kolo igramo protiv realno slabijih timova, ali ni tada nema opuštanja. Može da nam se desi neki Ferencvaroš, koji je izvanredna ekipa, pa mi ništa ne smemo da prepustimo slučaju. Moramo da imamo ozbiljne, iskusne igrače i za četvrto kolo, jer tada igramo protiv bolje plasiranih timova. Potencijalni rivali tada su Olimpijakos, Salcburg, Dinamo Zagreb i Slavija Prag. Na takvim utakmicama nema prostora za klince, oni su nam potrebni za domaće prvenstvo'', otkrio je generalni direktor.

Kada je već reč o mladim fudbalerima, neki od njih mogli bi da napuste klub.

''Evropsko tržište prepoznaje samo mlade igrače! Zbog toga smo naterali FSS da uvede pravilo o bonusima, kako se ne bismo natezali sa trenerima da li hoće ili neće da im daju šansu. Ukoliko se pojavi ponuda za Veljka Nikolića, Željka Gavrića ili Njegoša Petrovića, oni mogu da odu pre kvalifikacija. Posle kvalifikacija, u slučaju dobre ponude, mogu da odu i neki iskusniji igrači. Tada to ne bi bio problem, jer je cilj u Evropi ostvaren'', zaključio je Terzić.

(MONDO/Ekspres)