Zvezda će biti kažnjena zbog Kalinića!?

Mnogo ozbiljnija pravila Evrolige od ove godine stupaju na snagu. Oglašavao se spiker nekoliko puta da se navija fer i korektno, a aludiralo se upravo na navijače Crvene zvezde koji su ismevali Nikolu Kalinića.

Hoće li Zvezda biti ozbiljno kažnjena, za sada se ne zna. Prenosimo vam saopštenje kluba u celosti.

Prenosimo odgovor Zvezde u celosti:

– KK Crvena zvezda mts više puta je pre prve utakmice Evrolige u Beogradu u skladu sa preporukama Evrolige, objavljivao na klupskom sajtu i putem društvenih platgormi, apele za fer i sportsku atmosferu u hali pre i tokom utakmica, kao i ceo pooštreni disciplinski pravilnik Evrolige. Sa žaljenjem konstatujemo da te klupske apele nismo videli i na portalu Vaše medijske kuće.

Pošto ste pomno pratili utakmicu, iznenađeni smo, DA NISTE ČULI VIŠE PUTA ponovljen apel spikera (u skladu sa najnovijim pravilnicima Evrolige) da se navija sportski, fer i korektno, i da se bodre košarkaši Crvene zvezde bez vređanja protivnika.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Evroliga kao krovna klupska organizacija u Evropi ima svoje mehanizme za ovakve situacije, i niko sa zapisničkog stola, delegat i sudije nisu zahtevali da se utakmica prekine.

Sa žaljenjem konstatujemo da se pravilo upozoravanja putem spikera i prekidanja utakmice u slučaju vređanja sa tribina, ne primenjuje (i nije se primenjivalo) vrlo često kada je neko od članova uprave, njihovih članova porodice ili igrača KK Crvena zvezda bio meta tih uvreda, uključujući i Nikolu Kalinića u dresu Crvene zvezde.

– Naš klub je i u četvrtak pokazao da je deo evropske elite, od načina na koji je organizovao veliku utakmicu sa Fenerbahčeom, do ambijenta, posete, i igre. Za sva ostala pitanja nismo prava adresa – navedeno je u odgovoru koji je dostavljen redakciji Telegrafa.