Zvezda bez napadača i veziste gostuje Kolubari

Pavkov ponovo predvodi napad

Dobro je došla reprezentativna pauza stručnom štabu Crvene zvezde kako bi sanirao bar deo problema izazvanih pojavom virusa korona u svlačionici srpskog šampiona.

Od COVIDA 19 oporavili su se Miloš Degenek, Aleksandar Dragović i Milan Borjan. 

Očekuje se da pomenuti trio uhvati zalet u sutrašnjem meču Superlige protiv Kolubare i bude maksimalno spreman za gostovanje Midtjilandu u okviru trećeg kola Liga Evrope.

Ipak, daleko od toga da je situacija u taboru srpskog šampiona idealna. Povreda je usporila napadača Luia Dionnija, koji će propustiti meč protiv Kolubare, i vrlo vertovatno danskog predstavnika u Ligi Evrope.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Član Anžea na pozajmici u Beogradu gotovo da nije trenirao tokom reprezentativne pauze. Kada se tome doda da je virus korona „zakačio“ Rišairo Živković jasno je da će teret u narednom periodu pasti na Milana Pavkova i El Fardua Bena. 

Posebno što bi Marko Lazetić mogao da bude prekomandovan u omladinski tim za Ligu šampiona mladih.

Ima Dejan Stanković još problema. Najbolji strelac tima Aleksandar Katai dobio je nešto dužu poštedu posle preležanog virusa korona.

Ovakva odluka ne treba da čudi, obzirom da je Zvezdin kreativac prošle takmičarske godine imao problema sa zdravljem i da je propustio dobar deo jesenje polusezone. Katai bi trebalo da počne da trenira sa ekipom u ponedeljak, pa bi trebalo da bude spreman za gostovanje Midtjilandu.

Samo četvoricu igrača imao je Dejan Stanković u brojnim svetskim selekcijama. Najvećem naporu bio je izložen Gelor Kanga koji je posle dugog puta odradio dvomeč protiv Angole.

On će pre gostovanja u Lazarevcu odraditi samo jedan timski trening.

Moguće je da će ga Dejan Stanković ostaviti na klupi za rezervne igrače i koristiti ga u slučaju samo krajnje nužde.

Mozzartsport