Zvezda bez čak 13 igrača počinje pripreme

Veliki broj momaka dobio produženi odmor zbog reprezentativnih obaveza

 Vreme slavlja, izazvano osvajanjem duple krune, odavno je prošlo.

Deo fudbalera Crvene zvezde već danas će biti podvrgnut testovima, a za sutra predveče planiran je put na Zlatibor, gde će biti obavljen bazični deo priprema.

Srpskog šampiona očekuje i dvonedeljni rad u Sloveniji, gde su planirana tri prijateljska susreta, dok je generalna proba zakazana za 3.jul u Sočiju protiv Zenita.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jasno je da će Dejan Stanković morati da diže formu tima kroz domaće prvenstvo kako bi crveno-beli u piku bili početkom avgusta kada startuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nezgodan reprezentativni termin praktično će vezati ruke Dejanu Stankoviću kada je rad na Zlatiboru u pitanju. Crvena zvezda će priprema za novu sezonu početi bez 13 igrača.

Prosto, biće im potreban produžen odmor usled obaveza u reprezentativnim selekcijama.

Kapitena Milana Borjana očekuje još duel sa Hondurasom 14. jun, i realno je da dobije voljno do polaska u Sloveniju. Start bi trebalo da propusti i njegov mlađi kolega Miloš Gordić koji je bio član mlade selekcije. Od čuvara mreže na Zlatiboru biće prisutan Zoran Popović, kao i supertalentovani Jovan Miladinović.

Tokom rada na Zlatiboru Dejan Stanković će imati manjak centralnih defanzivaca. Čak je postojala mogućnost da od štopera bude prisutan samo Aleksandar Dragović, ali će crveno-beli uskoro ozvaničiti produžetak saradnje sa Radovanom Pankovom.

Momci od kojih u Ljutice Bogdana imaju velika očekivanja Stefan Leković i Andrej Đurić braniće boje Srbije na Prvenstvu Evrope za omladince. Baš kao Nikola Stanković i Nemanja Motika. Sa omladincima su trebali da putuju i braća Mituljikići, međutim oni imaju problem sa povredama. I pitanje je da li će osetiti rad sa prvim timom ovog leta.

Dužu pauzu dobiće i Petar Stanić koji je imao obaveze u mladoj reprezentaciji. Izvesno je da će prve treninge propustiti El Fardu Ben, Gelor Kanga i pojačanje iz ruskog Arsenala King Kangva. Svi su oni članovi afričkih selekcija.

Za očekivati je da sa sutrašnjim danom Crvena zvezda počne i čišćenje igračkog kadra, kako bi se otvorila mesta za projektovana pojačanja. Italijan Filipo Falko nije u planovima Dejana Stankovića i Crvena zvezda radi sve kako bi izdejstvovala izlazni transfer. Misiju na Marakani je završio i Aksel Bakajoko, dok je Dioniju istekla pozajmica.

Velika očekivanja u Ljutice Bogdana imaju od Vladimira Lučića. Krilni napadać će proći pripreme posle odlične sezone u IMT-u, šansu će dobiti i Ibrahim Mustafa. Do polaska na Zlatibor očekuje se i da se razreši situacija sa Milanom Gajićem, te da se ozvaniče novi ugovori sa Markom Gobeljićem i Radovanom Pankovom.

Mozzartsport