Zveza mora BRZO odgovoriti! Torino poslao ponudu za Zvezdinog bisera

Jasno je da će mladi napadač pre punoletstva napustiti Marakanu

Rešeni su na Marakani da tokom zimskog prelaznog roka izdvoje određena sredstva za angažovanje inostranog desnog beka, možda i investiraju milionsko obeštećenje.

Priča se i o dolasku zadnjeg veznog Šerifa Edmunda Ada, ali pre svih tih ulaganja moraće u Ljutice Bogdana da napune kasu. I jasno je da će vrlo brzo Crvenu zvezdu napustiti, u ovom trenutku, tržišno najvredniji igrač, mladi napadač Marko Lazetić.

Dugo je slavni Milan bio favorit kada je u pitanju angažovanje centarfora rođenog 2004. godine, ali su pre sedam dana na Marakani dobili konkretnu ponudu Torina. Bikovi su spremi da za Marka Lazetića izdvoje fiksno tri miliona evra, i još dva kroz prilično realne bonuse.

Ponudio je, u tom paketu, Torino deset posto crveno-belima od narednog transfera Marka Lazetića, i to sve uobličio u razgovoru sa ljudima iz Crvene zvezde kao konačnu ponudu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Poznat je predsednik Torina Urbano Kairo kao vrlo tvrd pregovarač i teško je očekivati da će italijanski klub dići ponudu. Na Marakani nisu radi da za pomenute uslove prodaju najtalentovanijeg igrača kluba, ali sa druge strane potreban im je novac. Jako im je potreban.

I moraće vrlo brzo da odgovore na ponudu sa severa Italije. Kako se može čuti klub koji predvodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, jasno je stavio do znanja ljudima iz Crvene zvezde da do sredine januara odgovore na ponudu. U protivnom će se povući iz trke.

Sličan manvar primenjuju svi klubovi na svetu kako bi ostavili što manje prostora prodavcu da trguje sa ponudom i diže cenu. Ali na Marakani za sada čekaju i ne žele da u Torino pošalju potvrdan odgovor.

Kako se može čuti imaju u Crvenoj zvezdi adute u rukavu. Pre svega čekaju da se izjasne Milan i ruski Zenit. Predstavnici Rosonera su tokom ove jeseni dolazili u Beograd i uživo pratili Lazetićeve partije u seniorskom i omladinskom timu Crvene zvezde. Skautirao ga je bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić, i utiske preneo sportskom direktoru Milana Paolu Maldiniju. 

Spominjalo se da je Milan spremio potrebnih pet miliona evra, ali za sada nije poslao ponudu. Upravo je zbog toga Torino trenutno na pol poziciji, ali okruženje mladog napadača uveliko priča da će Milan, vrlo brzo, odmah posle novogodišnjih praznika poslati i konkretnu ponudu.

Takođe, usmeno interesovanja iskazao je i ruski šampion Zenit. Nedavno su gosti Crvene zvezde bili ljudi iz akademije kluba iz Sankt Peterburga, i tom prilikom vrlo otvoreno pričali o potencijalnom transferu Marka Lazetića. Čak su istakli da veruju kako bi im se angažovanje Zvezdinog tinejdžera višestruko isplatilo.

Ali, bar za sada, nisu poslali konkretnu ponudu. U Zvezdi je čekaju, uvereni da bi na Lazetiću mogli da fiksno zarade pet miliona evra.

Lazetić je jesenas odigrao 390 minuta za prvi tim crveno-belih i postigao svoj seniorski prvenac, u pobedi od 7:1 protiv Kolubare. Ostaje da se vidi da li će mu biti i jedini u Zvezdi ili će u klubu pokušati da ga sačuvaju, daju mu vremena da sazri, popravi statistiku i potom u dogledno vreme ode za veći novac. Ali sve ukazuje da će pre punoletstva (22. januar) Lazetić otići.

Mozzartsport