ZVANIČNO! Zvezda predstavila novog trenera

Iskusni stučnjak će predvoditi crveno-bele u nastavku sezone

Košarkaški klub Crvena zvezda je na Malom Kalemegdanu promovisao novog trenera.

Reč je o proslavljenom stručnjaku - Dušku Ivanoviću, koji je dobro poznat košarkaškoj javnosti. Iskusni stručnjak je dogovorio saradnju sa crveno-belima do leta 2024. godine.

Ivanović je prvi samostalan trenerski posao imao u švajcarskom Friburgu, a radio je još u Limožu, Baskoniji, Barseloni, Estudijantesu, Panatinaikosu, Himkiju i Bešiktašu. Tri puta je bio prvak Španije, četiri puta pobednik Kupa kralja, sa Limožom je 2000. osvojio Kup Koraća…

Okupljenima se pre početka konferencije obratio Nebojša Čović , koji se zahvalio doskorašnjem treneru Vladimiru Jovanoviću na zalaganju i radu, a potom poželeo dobrodošlicu novom treneru.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Napravili smo sporazumni dogovor sa Vladom Jovanovićem, kome sam vrlo zahvalan na njegovom angažovanju u periodu koji je bio kod nas. Posle analiza koje smo uradili, procenili smoi da treba da se desi određena promena trenera. Zadovoljstvo mi je da sam sa gospodinom Duškom vrlo brzo napravio dogovor. Nikad nije zgodno da se ovo radi u toku sezone, ali imamo iskustva sa tim, kao što znate. Drago mi je što smo se brzo dogovorili, i što je Duško sa nama i što već danas počinje da radi - rekao je Čović.

Prisutnima se potom obratio i novi trener crveno-belih.

-Znam da će mi biti teško, ali sam veoma zadovoljan što sam došao u Crvenu zvezdu. Prvo, jer je to klub velike tradicije, velikih ciljeva i velike armije veličanstvenih navijača. Drugo, jer je to pravi sportski izazov za jednog trenera kao što sam ja i treće, jer verujem da ovaj tim ima taj karakter koje su imale sve moje ekipe. Pobednički karakter. Da ulaze u utakmicu misleći da mogu da pobede svakoga. I na kraju, ono najvažnije i ono zbog čega se ja bavim košarkom. Ja volim košarku i nadam se da ću sa ovim momcima uživati u košarci.

- Prvi kontakt sa Zvezdom je bio pre više od 50 godina. Tada sam došao, pa otišao. Ipak, sudbina je htela da dođem u Crvenu zvezdu.

- Pratio sam, manje-više, sve ekipe Evrolige. Znam dosta, ali ne dovoljno. Mislim da ću sada kada počnem da treniram sa momcima imati pravu sliku. Drugačija je slika kada si van, i kada si unutra - rekao je Ivanović

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)