ZVANIČNO: Zvezda otkrila ko je NOVO POJAČANJE (FOTO)

Jedan od najvećih uspeha u istoriji Crvene zvezde bilo je osvajanje Interkontinentalnog kupa 1991. godine i nakon zvaničnog priznanja svetske titule, klub sa radošću obaveštava javnost da se pristupilo izradi trofeja planetarnog šampiona.

Međunarodna fudbalska federacija donela je pre više od dve godine, u oktobru 2017. odluku da se svi osvajači nekadašnjeg Interkontinentalnog kupa između 1960. i 2004. zvanično proglase za prvake sveta. Do 2005. godine Interkontnentalni kup igrali su šampioni Evrope i Južne Amerike, da bi se nakon promene u ovo takmičenje uključili klubovi iz celog sveta.

Crvena zvezda je nakon promene FIFA tako i zvanično postala klupski šampion sveta, i priznata je titula osvojena 1991. godine. Čuvena crveno-bela generacija do svetskog trona je došla pobedom nad ekipom Kolo Kolo sa 3:0 u Tokiju.PROČITAJTE I...

Sada je dobijena i zvanična dozvola da se krene sa izradom trofeja svetskog prvaka po FIFA licenci. Klub je započeo izradu pehara koji će uskoro krasiti već bogate vitrine muzeja na stadionu „Rajko Mitić“.

Tim povodom biće organizovan i niz promotivnih akcija, a očekuje se da pehar stigne do počeka nove sezone. Ujedno, to je i najavljivano pojačanje Crvene zvezde, koje će svakako biti od velike vrednosti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

(FK Crvena zvezda)