ZVANIČNO! Radonjić prešao u Hertu – Koliko ide Zvezdi?

Sve to pod uslovom da Srbin eksplodira na proleće u Berlinu

Uspela je Herta da završi još dva važna transfera u poslednjim satima zimskog prelaznog roka, a u onom za našu javnost zanimljivijem novi član "Stare dame" postao je srpski reprezentativac Nemanja Radonjić koji je stigao iz Marselja na pozajmicu do kraja sezone.

Nišlija je zadužio dres sa brojem 24 u prestonici Nemačke, a ukoliko zadovolji apetite trenera Pala Dardaija može da bude otkupljen za 12 miliona evra na kraju sezone.

- Sa Nemanjom dobijamo ofanzivnog igrača koji će brzinom i tehnikom poboljšati našu igru. Kvalitete je redovno demonstrirao u francuskom klubu i reprezentaciji Srbije. Radujemo se saradnji s njim - istakao je sportski direktor Herte Arne Fridrih nakon promocije pojačanja.

Radonjić nije puno pričao, samo je za sajt Herte kratko poručio:

- Imao sam vrlo dobre razgvore sa čelnicima Herte i jedva čekam da što pre zaigram u jednoj od najboljih liga na svetu

Dakle, Nišlija koji je ponikao u Partizanu, a igrao kasnije i za Crvenu zvezdu, nalazi se na novom zadatku, a Olimpik će njegovom prodajom na leto možda povratiti 12 miliona evra koliko je svojevremeno platio srpskom šampionu.

Zanimljivo da Crvena zvezda nema procenat od eventualne prodaje Nemanje Radonjića Herti na leto, ali zato će koristi imati njen večiti rival Partizan kojem sleduje 20.000 evra na ime trening kompenzacije pošto je Nišlija stasavao u Humskoj.

Pored nemanje Radonjića, Herta je dovela i iskunsog vezistu Samija Kediru, nekadašnjeg reprezentativca Nemačke i svetskog šampiona iz Brazila 2014, koji je stigao kao slobodan igrač nakon raskida saradnje sa Juventusom.

(Telegraf.rs)