ZVANIČNO: Poznato ko napušta Zvezdu a ko produžuje ugovor ove zime (FOTO)

Pošto je učešće u Ligi šampiona gotovo, Zvezda se mora okrenuti na domaće prvenstvo i na zimski prelazni rok gde će se morati dobro razmisliti o pojedinim igračima.

Velika 4 boda iz grupe "smrti" su razveselila sve zvezdaše uprkos tome što nije izboren plasman u dalju fazu takmičenja. Odličan posao je urađen, oko 20.000.000 evra profita je uzeto i pametno uloženo kako u Marakanu tako i u klub.

Što se tiče ugovora kod igrača i dovođenja novih, poznato je samo da Nikola Milunović sigurno pojačava redove crveno belih ove zime, jer stiže kao slobodan igrač iz Bate borisova. Njegova plata će iznositi 400.000 evra a ugovor je potpisan na 2 godine. Zbog Nemanjinog dolaska, spekulisalo se kako bih Vujadin Savić mogao napustiti redove našeg tima, ali to su ipak bile samo glasine koje nisu istinite. 


– Sigurno da se radi o dobrom igraču, ne znam ga lično, kao igrača ga znam, navijači treba da budu srećni što dolazi. Što se mene tiče, njegov dolazak neće da tera ni mene niti bilo kog drugog od igrača. Meni ističe ugovor sada, ali pričamo i pričaćemo oko produžetka –

– Nikad se u fudbalu ne zna da li ostajete ili odlazite. Ja sam ovde stvarno presrećan, sigurno ćemo se dogovoriti na obostrano zadovoljstvo. Biće sve u redu, da li idem ili ostajem, stvarno ne mogu da pričam.  Ja teško podnosim i situacije kad ne mogu da treniram, a kamoli da igram utakmice. Tako je u prvenstvu, još više u Evropi, bilo mi je jako žao. Međutim, momci su odigrali dobru utakmicu, iako smo izgubili sa 3:1, ponosan sam. Učimo školu, nadam se da ćemo u sledećoj sezoni osvojiti prvo mesto i da ćemo se boriti za ulazak u Ligu šampiona. – Ja bih poželeo da navijači pokažu kako mogu da dođu na domaće utakmice u velikom broju kao što su radili do sada, međutim, sada je poseta malo slabija u domaćem prenstvu, zašto ne bi došlo 20.000 na ovu utakmicu? Mi igrači bismo bili presrećni, i njima bi bilo lepše. Zato ih pozivam - rekao je Vujadin Savić nakon utakmice sa Napolijem.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Prvi ugovor koji je produžen je od strane Milana Pavkova, heroja utakmice sa Liverpulom, čiji je ugovor produžen na 4 godine i plata mu je znatno povećana. Milan Borjan ima ponudu na stolu, da mu se plata poveća duplo a ugovor bi trajao još 3 godine. Čeka se njegova odluka.

Filip Stojković je takođe jedan od sigurnih koji produžuju ugovor sa crveno belima. Marko Marin je izjavio kako mu se sviđa u Crvenoj zvezdi, da je prezadovoljan i da želi produžiti ugovor, te ćemo videti konačan ishod.

U planu Crvene zvezde je da pojedincima revidira ugovore, a za sada su na tom spisku: Milan Borjan, Branko Jovičić, Nenad Krstičić i Dušan Jovančić, kao i Milan Rodić ukoliko ne bude napustio klub u januaru.

Što se tiče odlazaka na izlaznim vratima su:  Dejan Meleg, Lorenco Ebisilio, Nemanja Milić, Milan Jevtović, Rašid Sumaila, Žonatan Kafu.