ZVANIČNO: Poznat sastav Srbije za Portugal, ima iznenađenja (FOTO)

"Orlovi" su pre nekoliko dana u generalnoj probi u Volfsburgu odigrali 1:1 sa reprezentacijom Nemačke, dok je Portugal u prvom kolu kvalifikacija igrao 0:0 sa Ukrajinom.

Nema sumnje da nas očekuje veoma zanimljiv duel, a selektor Krstajić je u obraćanju medijima po dolasku u Lisabon rekao da se nada najboljem.

"Gledali smo da ekipu što bolje oporavimo posle Nemačke, s obzirom da momci igraju u ritmu sreda-subota. Imali zahtevnu utakmicu u Nemačkoj iako je prijateljska. Na dobrom smo putu, odradili smo dva dobra treninga. Portugal je favorit broj 1. Imaju sjajnu ekipu iako su igrali nerešeno protiv Ukrajine. Bili smo na stadionu. Gledali meč. Radi se o sjajnoj ekipi koju cenimo i poštujemo. Ali se ne bojimo iako smo oslabljeni – znate da Matić, Fejsa, Kolarov, Kostić i Prijović nisu sa nama. Momci koji su igrali u Nemačkoj pokazali su da imamo kvalitet. Disciplinovani smo i imamo sjajnu atmosferu. Svi su raspoloženi, mislim da će sutra biti kvalitetna utakmica i nadam se najboljem", optimista je Krstajić.

Pitali su ga da prokomentariše remi Ukrajine u Lisabonu kao i da otkrije nešto više u vezi startnih 11, ali nije želeo da otvara karte.Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"To su stvari za Portugal i njihovog selktora iako su pod pritiskom. Desilo se šta se desilo, ne može da se vrati. Utakmica mnogo važna i za Portugal i za Srbiju, obe ekipe su pod pritiskom. Videćete sutra sastav i taktiku, sve više o tome bi bilo suludo da pričamo. Naravno da već znam sastav, to je sve normalno. I Tadić i Mitrović su odradili treninge pa mi je kompletna slika jasna. Dali smo UEFA sasatav od 23 igrača u protokolu, a i ja znam ko će početi", rekao je selektor.

AP Photo/Martin Meišner

On kaže da dobro zna mane i portugalskog i našeg tima.

"Svako ima svoj model, kako Ukrajina i Portugal tako i mi. Ne gledamo to nego da se što bolje spremimo za utakmicu, da imamo što manje mana, a da iskoristimo portugalske. Znamo svoj kvaltiet i šta možemo. Najbitnije je da uđemo maksimalno koncentrisani u meč. Imamo svoje detalje, kao i druge selekcije. Suština je da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje. Model iz Nemačke treba da bude model za budućnost. Da pravimo što manje grešaka kojih je bilo i da ih svedemo na minimum. Bez obzira ko je protivnik. Nije bitan samo kontranapad, analizirali smo protivnika koji je bio u situaciji da ima veći posed lopte pa smo mi u datim momentima po oduzimanju lopte pravili kontranapad. Imamo ideje kako da ugrozimo gol Portugala, ali i kako da odbranimo svoj gol", dodao je Krstajić.

Poručio je da ga zanima samo ono što dolazi.

"Ne gledam u prošlost, ne zanima me, bitna je samo budućnost. Situacija je takva kakva je. Želimo posle 20 godina na EP, sutra je prva utakmica u nizu."

Naravno, neizbežno pitanje bilo je i kako zaustaviti igrača kakav je Kristijano Ronaldo.

"Veliku zvezdu je teško analizirati. Imamo neke ideje i naše metode kako ćemo pokušati da ga zaustavimo. Nisam ni prvi ni poslednji koji će reći da je možda i najbolji na svetu. Suvišno ga je i komentarisati", zaključio je Krstajić.

b92

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: