ZVANIČNO! Osvajač NBA prstena pojačao Crvenu zvezdu

Drugo pojačanje za crveno-bele

Prvo Lendri Noko na centarskoj poziciji, a za beka – Džordan Lojd!

Crvena zvezda je zvanično objavila da je 193 centimetara visoki Amerikanac iz Čikaga drugo pojačanje beogradskog kluba da bi koji minut kasnije vest bila povučena sa sajta uz onu već standardnu: "Page not found".

To međutim ne bi trebalo ništa da promeni, jer se samo čekao kraj španske ACB lige kako bi Lojdov dolazak i bio ozvaničen. Možda je drugi najbolji marketing tim Evrolige ovog puta malo požurio, ali čini se da je stvar završena.

Samo koji sat ranije kasnije informaciju koju je inicijalno doneo portal Eurohoops potvrdio je i sajt Sportando. A kad dva specijalizovana košarkaška medija potvrde istu vest tu zaista ne bi smelo da bude problema.

Uostalom, još i pre no što je vest objavljena, Lojd i novi plej Partizana Kodi Miler-Mekintajer jedan drugome su čestitali dolazak u Beograd. Lojd je tako za Miler-Mekintajera napisao da je “igrač za velike utakmice i još veći čovek”, da bi mu novi igrač crno-belih uzvratio u istom tonu: 

Volim te! Uzbuđen sam što ću igrati protiv tebe”.

Novi trener Saša Obradović tako će dobiti kombo-beka koji je prošle sezone u dresu Valensije u proseku ubacivao 11,1 poen po meču u Evroligi.

Kako se dalje navodi(lo) u tekstu na Zvezdinom sajtu, reč je o igraču koji je pohađao je dva koledža (Furman i Indijanapolis), a tokom prvih profesionalnih sezona, ostavio je veliki trag u razvojnoj G ligi igrajući za ekipe Fort Wayne Mad Ants i Toronto 905.

Tokom nastupa u Kanadi odličnim igrama uvršten je u najbolju petorku G lige, a sa ekipom Toronto Reptorsa osvojio je i šampionski prsten.

U Evropi, osim vrlo zapažene sezone u izralskom Hapoel Eilatu, na sebe je skrenuo pažnju odličnom sezonom u Valensiji.

Neke od najzapaženijih partija pružao je na nekim od najtežih terena u elitnom evropskom takmičenju – rekord sezone postigao je u Atini sa 27 poena i Madridu gde je zabeležio 21 koš.