ZVANIČNO: Novi štoper do 9. juna stiže (FOTO)

KUP je pokvario proslavu, ali su dve lepe svadbe tokom prošlog vikenda (ćerke Dragana Džajića, pa Filipa Stojkovića) vratile osmehe i raspoloženje u tabor Crvene zvezde. A, izgleda su i u klubu malo "spustili loptu" kad su u pitanju drastičniji rezovi u igračkom "rosteru", kao posledica ljutnje zbog slabe partije u finalu protiv Partizana.

Crvena zvezda je glavni prelazni rok za evropske kvalifikacije napravila zimus, dovođenjem Mirka Ivanića, Nemanje Milunovića, Milana Gajića, Miloša Vulića, Alekse Vukanovića, pa Nikole Krstovića (Zeta), Dejana Vidića, a slabija igra tokom proleća, posebno poslednjih mesec dana, čini se, nije stvar nekvaliteta igrača već opuštanja, potcenjivanja rivala (koliko god to poriču), možda i kašnjenja plata.

Zato je u pripremama za narednu sezonu najveća odgovornost na treneru Vladanu Milojeviću, jer ovako kvalitetan kadar nije imao nijedan trener Zvezde u poslednjih 10-15 godina. Na prozivci 9. juna Milojević će imati najmanje 32 profesionalca (sa onima koji se vraćaju sa pozajmice) ako niko ne bude bio prodat do tada, a male su šanse. Ako dodamo mlađe igrače iz filijala i omladinaca, a sigurno će šansu dobiti bar u prvom delu i Veljko Nikolić, Stefan Cvetković, Jug Stanojev, Željko Gavrić, Nemanja Gordić, Strahinja Eraković, Bogdan Jočić... prebacujemo daleko brojku do 40 igrača. 

Realno, Milojević traži novog Miloša Degeneka, bržeg štopera koji dobro igra "jedan na jedan" i može na širokom prostoru da stigne rivala u trci na 30-40 metara. Alehandro Galvez iz Rajo Valjekana je bio prvi pik, nije u ponedeljak ušao u avion i konačan odgovor Zvezdi prolongirao je do sutra. Crveno-beli gledaju ka Radovanu Pankovu (Radnički Niš), Luki Krajncu (Frozinone), ali na spisku sportskog direktora Mitra Mrkele ima još dobrih opcija.

Svi ostali dolasci zavisiće od odlazaka, bar do 9. juna, a nije tajna da dozvolu da odu, uz adekvatno obeštećenje, imaju skoro svi. Planira Zvezda prodaju igrača, našla je i zamene, ali roster na kome ima preko 40 profesionalaca neće dopunjavati novim imenima dok neko ne ode. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

ROSTER CRVENO-BELIH

GOLMANI

Milan Borjan, Zoran Popović, Aleksandar Stanković

ODBRANA

Filip Stojković, Milan Gajić, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Nemanja Milunović, Srđan Babić, Milan Rodić, Stefan Hajdin

VEZNI RED

Branko Jovičić, Goran Čaušić, Dušan Jovančić, Miloš Vulić, Lorenco Ebislio, Mirko Ivanić, Marko Marin, Veljko Simić, Milan Jevtović, Erik Jirka, El Fardu Ben,

NAPAD

Ričmond Boaći, Milan Pavkov, Aleksa Vukanović, Dejan Joveljić

BILI NA POZJAMICI

Dejan Meleg (Levadijakos), Dejan Vidić (Zemun), Nikola Krstović (Zeta), Miloš Čupić (Zlatibor), Strahinja Krstevski (Grafičar)

OTIŠLI

Nenad Milijaš (kraj karijere), Nemanja Supić (kraj ugovora), Kafu, Sumaila (kraj pozajmica), Aleksa Terzić (Fiorentina)