ZVANIČNO: Kokeza doneo konačnu odluku o izboru selektora (FOTO)

Takođe, Kokeza je progovirio i o sukobu Luke Milivojevića i Mladena Krstajića, statusu selektora „orlova“, ali i o drugim aktuelnim temama.

„Većina izveštaja iz UEFA su potpuno nelogična. Imate situaciju gde je veliki broj utakmica, sigurno trećina prijava koje smo dobili iz UEFA potpunno netačna i lažna. Kao primer navodim poslednju prijavu, utakmica između Vojvodine i Proletera, gde se po kladioničarskim paramterima sumnjalo da će biti tri i više golova, a utakmica je završena bez njih. Pitao bih gospodu koja su nam poslala izveštaj, šta tu nije regularno i zašto nam šalju takve prijave koje ne odgovaraju istini. Takvim načinom samo se povećava broj izveštaja i procenat utakmica koje navodno nisu bile regularne“, poručio je Kokeza.

Potom je dao još nekoliko primera.

„Dobili smo, primera radi, prijavu na utakmicu Zemun – Crvena zvezda. Šta je sumnjivo što Crvena zvezda pobedi Zemun? Jel to nemoguće? O čemu se tu radi? Ili utakmica Radnički – Dinamo… Sumnjive su bile uplate da će u prvom poluvremenu biti najmanje jedan gol. Ja vas ponovo pitam, da li je logično da ne padne ni jedan gol? Tako da većina prijava, odnosno izveštaja, koje dobijemo iz UEFA, preko 90%, potpuno su neutemeljene u činjenicama, a onih 10% koji imaju neko utemeljenje, disciplinska komisija FSS je procesuirala. Za jedan slučaj je i donela odluku, druga dva ili tri slučaja su pred etičkom komisijom i odluka će biti doneta sigurno pre nastavka prvenstva. Verujem da u Srbiji nema nameštanja utakmica“, uveren je prvi čovek FS Srbije.

On se dotakao i poznatog sukoba između reprezentativca Luke Milivojevića, igrača Kristal Palasa i selektora Mladena Krstajića.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

„Mislim da u ovom slučaju niko nije bio 100% u pravu. Bilo je emotivnih reakcija sa obe strane, ali isto tako mislim da Luka Milivojević nema pravo da ne igra za Srbiju kao što selektor nema pravo da ne zove Luku Milivojevića u nacionalni tim. Naravno da nijedan igrač ne može da uslovljava i sebe stavlja ispred reprezentacije, ali Luka Milivojević nije nikoga uslovljavao niti tražio bilo kakve povlastice za sebe. Ja nisam selektor i ne znam kojih 11 igrača treba da istrči na teren, ali sigruran sam da Luka Milivojević treba da bude spisku među 23 reprezentativca Srbije“,istakao je Kokeza.

Iako je u javnosti bilo dosta poziva na smenu Mladena Krstajića, Kokeza dodaje da uopšte ne razmišlja o tome.

„Krstajića su smenjivali novinari u svojim tekstovima valjda da privuku pažnju i povećaju tiraž svojih novina i na taj način su dovodili javnost u zabludu. Da budem potpuno iskren, nisu mi baš jasni novinari koji svesno plasiraju takve dezinformacije. Ali, kao što znate, nikad niko iz FSS nije rekao da Krstajić odlazi sa mesta selektora, to nije bila tema razgovora. Znači, Krstajić nastavlja da obavlja svoj posao i nadam se da će biti uspešan u Ligi nacija“, poručio je između ostalog predsednik FSS.

B92