ZVANIČNO: Kanga u Zvezdi, Ivanić mu prepustio osmicu

Crveno-beli promovisali novo pojačanje, povratnika Gelora Kangu

Crvena zvezda je promovisala Gelora Kangu kao novo pojačanje, treće u ovom prelaznom roku posle Srđana Spiridonovića i Aleksandra Kataija.

Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da je Kanga vraćen zbog njegovog karaktera i spremnosti da preuzme odgovornost.

Predstavljam vam igrača koga nije potrebno preterano predstavljati, imao je ovde veoma uspešan period, bio je sjajan i u Sparti dve godine, vratili smo ga zbog njegovog karaktera, zbog preuzimanja odgovornosti, nadam se da će i u drugom mandatu biti uspešan kao i u prvom - rekao je Mrkela.

Kanga je istakao zadovoljstvo zbog povratka i naglasio da ga je posebno motivisao projekat koji su mu čelnici kluba nagovestili.

Zadovoljan sam što sam se vratio. Imao sam odlične odnose sa ljudima iz kluba, znam i neke igrače. Motivisao me je projekat koji su mi nagovestili čelnici kluba.

Kanga je upitan koliko mu je nedostajao Beograd i Zvezdin tim i šta obećava navijačima?

Drago mi je da se vraćam, ne bih se ni vraćao da mi nije bilo drago. Motivisalo ga to što znam ljude, predsednika, sportskog direktora, neke igrače. Nisam imao puno prilike da pričam sa trenerom juče na treningu, znam da je kao igrač ostvario velike uspehe, nada se da ćemo imati dobar odnos. Znam da u timu ima i mladih igrača i želim da pomognem da ostvarimo ciljeve, a to je ulazak u Ligu šampiona.

Kanga će naredne sezone nositi dres sa brojem 8, koji je do sada bio na leđima Mirka Ivanića.

(Telegraf.rs)