ZVANIČNO: FINALE KUPA NA MARAKANI! (FOTO)

Finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana biće odigrano 23. maja na stadionu Rajko Mitić. Tako je odlučeno na današnjoj sednici Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije, gde je su na žrebu za izbor domaćina izvučeni crveno-beli. Utakmica je zakazana za 19 časova.

Okršaj za trofej prvobitno je bilo zakazan u Nišu, ali je nakon eliminacije Radničkog ipak odlučenoda ono bude odigrano u glavnom gradu. Izvršni odbor je prethodno ovlastio Takmičarsku komisiju da samostalno odluči o eventualnoj promeni mesta odigravanja finalne utakmice, a definitivna odluka doneta je na osnovu bezbednosnih procena i bolje i kvalitetnije organizacije finalne utakmice, objavljeno je na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Saošteno je i da je domaćin finala određen je putem žreba, u prisustvu predstavnika klubova finalista. Klubove su predstavljali Milan Milijaš iz Partizana i Goran Negić iz Crvene zvezde.

Ovo će biti treće finale Kupa Srbije između večitih rivala u poslednjih 19 godina, ali i drugo u poslednje tri godine. Poslednji put sastali su se 27. maja 2017. godine na stadionu Partizana, kada je Parni valjak potvrdio duplu krunu.

Poslednje finale Kupa Srbije na stadionu Rajko Mitić odigrano je u maju 2015. godine, kada je Čukarički golom Slavoljuba Srnića došao do istorijskog trofeja.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takmičarska komisija će uskoro izdati zvanično saopštenje, u kojem će jasno obrazložiti razloge svoje konačne odluke.

FotoStar Sport