ZVANIČNO: Dejan Stankovic je novi trener Crvene zvezde

Vladan Milojević, uprkos izrazitoj želji rukovodstva crveno-belih da ga zadrži na klupi, nije potvrdno odgovorio na poslednju ponudu šampiona Srbije pa će klub iz Ljutice Bogdana izazove u 2020. godini dočekati sa novim strategom na klupi - Dejanom Stankovićem!

Strateg koji je Crvenu zvezdu vratio na šampionski tron i dva puta je uveo u Ligu šampiona, posle niza uspeha osetio je nepremostivo zasićenje o kojem je neretko govorio poslednjih nedelja, a rezultat toga je rastanak.

Dve legende srpskog fudbala od prolećnog dela sezone predvodiće dva najveća srpska kluba. Savo Milošević je već započeo posao i ostatavlja i te kako upečatljiv trag u Partizanu, a njegov veliki prijatelj – Dejan Stanković je imenovan za šefa struke stručnog štaba Crvene zvezde.

Naravno, kako i dolikuje, Milošević je želeo da poželi dobrodošlicu Stankoviću, sa kojim će u budućnosti biti veliki rival na terenu.

- Biće to zanimljivo, da vam kažem – smeje se Savo Milošević na konstataciju da mu je prijatelj Dejan Stanković preuzeo kormilo najvećeg rivala.

- Moram ipak da poželim dobrodošlicu velikom prijatelju i bivšem saigraču, iako ćemo u budućnosti biti veliki rivali, ali to ne znači da nećemo ostati veliki prijatelji. Životi i karijere su nam se u prošlosti nekako uvek preplitali, a evo i sada kada smo odabrali trenerski poziv to se nastavilo i ovo je u svakom slučaju novo poglavlje i za mene i za Dejana.

S obzirom na činjenicu da sa Dejanom Stankovićem delite gotovo isti put od igračkih dana, preko rada u UEFA, a sada i u trenerskom poslu, smatrate li da ima “materijala” u novom poglavlju?

- Ko ga ima “materijala” ako nema Deki?! Naravno, biće mu, kako i meni u uostalom biti potrebno mnogo rada i odricanja, jer pritisak je veliki, ali sam uveren da će se snaći, jer ima karakter pobednika i želju da uči i napreduje.

Imali ste sjajan odnos i sa Vladanom Milojevićem?

- To je nešto što želim posebno da apostrofiram. Želim da se zahvalim Vladanu Milojeviću za sve što je uradio za srpski fudbal i čestitam mu na svemu što se postigao sa Crvenom zvezdom u proteklom periodu, kao i na odličnom odnosu, koji smo imali, a koji nije narušio ni rivalitet dva kluba. Želim mu puno sreće i uspeha u budućnosti, za trenere i ljude kao što je Vlada će uvek biti posla, u to sam sasvim uveren – zaključio je Savo Milošević.

Telegraf.rs