ZVANIČNO: Aba liga kaznila Crvenu zvezdu

Utakmica 13. kola ABA Lige između Budućnosti i Crvene zvezde koja je podigla veliku prašinu u prethodnim danima dobila je svoj epilog. Meč je registrovan rezultatom 20:0, ali to nije sve…

Crveno-beli će na račun regionalnog takmičenja morati da uplate 20.000 evra, a pored toga oduzet im je i jedan bod.

Podsetimo, igrači i stručni štab Crvene zvezde nisu otputovali na utakmicu u Podgorici zbog bezbedonosne situacije, na parketu ‘Morače’ pojavili su se igrači Budućnosti, a nakon prvog sudijskog podbacivanja utakmica je prekinuta i od tada se spekulisalo kakva će odluka lige biti ovim povodom.

Portal ‘redstarbelgrade.rs koji je blizak Crvenoj zvezdi navodi da je odluku donelo predsetništvo ABA lige koje je preuzelo ingerencije direktora ABA lige.

-Stoga Disciplinski sudija smatra da je kazna oduzimanja boda koji bi klub dobio da je došao na utakmicu i izgubio, te novčana kazna koju je izrekao adekvatna počinjenom prekršaju, naravno sve pod uslovom da Predsedništvo, odnosno Direktor ili Sportski direktor ne donesu drugačiju odluku glede registracije utakmice, jer tada i ova kazna ne egzistira, te ukoliko se donese drugačija odluka glede registracije utakmice, tada će odluka o eventualnoj kazni biti ponovno doneta. Disciplinski sudija napominje da ABA lige ili Direktor i Sportski direktor temeljem članka 32 DPABA mogu doneti i drugačiju odluku glede novčane kazne. Disciplinski sudija ABA lige zaista shvata klub KK Crvena zvezda mts, jer nije lako doneti odluku kada sigurnosna situacija nije takva da bi se igrala utakmica, ali je uprkos tome, s obzirom na situaciju ipak trebao doći i sportski pokušati odigrati utakmicu, posebno zbog istorije tog kluba i njegovog renomea, naravno uz pomoć ABA lige koja je zadužena za sigurnost takmičenja i zbog toga svega je kazna manja od one koju bi klub dobio da nije bilo takvog nastojanja kluba da mu Predsedništvo ABA lige kvalitetno odgovori – stoji u odluci koju je objavio portal.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ukoliko se potvrdi ova odluka Crvena zvezda će ostati sedmoplasiranja sa 18, dok će Budućnost biti na deobi prve pozicije sa 23 osvojena boda, čini se da nas čeka još drame u narednim danima…

FOTO: KK Crvena zvezda

Hotsport.rs