Znam da im je teško bez lopte, ali to su veliki profesionalci!

Jelić ističe da je u stalnom kontaktu sa svim trenerima, kao i da će Omladinska škola pauzu iskoristiti za razvijanje određenih tehnološkim dodataka koje doprinose kvalitetu rada fabrike talenata

Zbog pandemije korona virusa i uredbe Vlade Republike Srbije o vanrednom stanju, Omladinska škola srpskog šampiona je stala sa svim aktivnostima, ali su biseri koji stasavaju na terenima iza juga Marakane, kako ističe glavni trener Nikola Jelić, dobili plan i program kog trebaju da se pridržavaju za vreme neplanirane pauze, kako bi se što spremniji vratili takmičarskim obavezama.

- Kad se sve ovo desilo, seli smo sa trenerima i napravili plan rada koji je podeljen igračima i koji je prilagođen po stranosnim uzrastima generacija. Upoznati su do najsitnijih detalja šta treba da rade. U stalnom smo kontaktu sa svim trenerima, a deca su upoznata s tim da će imati testiranja čim to prilike budu dozvoljavale kako bismo videli na kom su nivou posle pauze. Osim tih instrukcija, skrenuli smo im pažnju da moraju da ispunjavaju sve odredbe u smislu toga da poštuju izolaciju, da se ne kreću u grupama i da čuvaju zdravlje. Jer, upravo je zdravlje svih nas u ovom trenutku najvažnije - rekao je Jelić.

Glavni trener naše Omladinske škole duboko veruje da će se mladi igrači pridržavati svih dogovora.

- Ne sumnjam u to ni najmanje. Sve su to dobra deca koja vole fudbal i koju od najmanjih uzrasta učimo da moraju da budu veliki profesionalci. Imamo razumevanja da rade u vanrednim okolnostima, da teško mogu da rade sa loptom i da su ograničeni na četiri zida, ali postavili smo neke kriterijume ispod kojih ne smemo da idemo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jelić ističe da je u stalnom kontaktu sa svim trenerima, kao i da će Omladinska škola pauzu iskoristiti za razvijanje određenih tehnološkim dodataka koje doprinose kvalitetu rada fabrike talenata.

- Svakodnevno komuniciram sa svim trenerima. Sledeće nedelje ćemo imati video konferenciju gde ćemo se baviti raznim stvari i čitavom situacijom koja je pred nama. Pauzu ćemo da iskoristimo kako bi se posvetili razvijanju određenih softvera koji nam pomažu pri radu, tako da za nas nema odmora - podvlači Jelić.