Zlatanova poruka oduševila Delije, Italijani pisali o “bombama” s Marakane

Sve je spremno za meč godine za crveno-bele

Fudbaleri Crvene zvezde i Milana od 18.55 igraju na Marakani meč osmine finala Lige Evrope. Meč se igra bez prisustva publike, a do same utakmice na Telegrafu možete da pratite sve novosti o ovoj utakmici

Ovde možete da pročitate i sve što treba da znate o meču, ko je sudija, gde je prenos, kakav novac i koji UEFA koeficijenti su u igri.

Kako su Falčineli i Falko Italijanima opisali Dekija Stankovića

Filipe Falko (Gazeta delo Sport):

Harizmatičan je kakav je bio i kao igrač. Zahteva mnogo od nas. Meni je rekao da budem miran, da ne žurim sa prilagođavanjem, da ne želim sve odmah, jer vreme neće samo od sebe da protekne. Očekuje mnogo od mene, čini me ponosnim: rekao mi je da ćemo zajedno napraviti velike stvari.

Dijego Falčineli (Tutomerkato):

Uvek nas drži pod pritiskom. Svaka utakmice je finale. Samo je sledeća utakmica bitna za njega

Ibrahimović žali što nema Delija

Kako piše Korijere delo Sport, Zlatan Ibrahimović je tokom posete Marakani dan pre meča, u razgovoru sa Radetom Krunićem, Mariom Mandžukićem i Anteom Rebićem rekao da mu je žao što neće biti navijača na tribinama.

Šteta što nisu pustili publiku. Bila bi ludnica od utakmice - rekao je Ibrahimović.

Italijanski mediji pisali su o poseti navijača igračima noć pre meča istakavši da je viđen spektakularan prizor uz baklje, dimne bombe i pesmu, navela je Gazeta.

Kisić bila za navijače na Marakani

Dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da je zastupala stanovište da na Marakani bude navijača za Milan, ali je problem što ona nikada nije bila na utakmici, pa su je ostale kolege iz Kriznog štaba ubedile da to nije najbolja odluka, jer se emocije teško kontrolišu na stadionu.

Kako su Zvezda i Milan najavili meč?

Obe ekipe imaju aktivne profile na društvenim mrežama pred meč. Zvezda je najavila posterom na kojem je Nemanja Milunović.

Sa druge strane, Milan je na svom Instagramu napravio poster sa najavom meča, gde je u prvom planu Ante Rebić, koji je u dobroj formi i koji je jedan od glavnih aduta Milaneza na Marakani.

Ovo su očekivane startne postave obe ekipe:

Zvezda bi trebalo da krene u formaciji sa tri štopera, bez Gelora Kange u veznom redu, dok će Milan najverovatnije početi bez prve zvezde tima Zlatana Ibrahimovića.FK Crvena zvezda, AC Milan, sastav

Ilustracija: Nikola Jovanović
AC Milan, sastav, FK Crvena zvezda

Ilustracija: Nikola Jovanović

Infografik čuvene magle na Marakani

Prisetite se kratke lekcije iz istorije sa duela ovih ekipa 1988. godine, kada je Milan sam bog spasio na Marakani, iako je imao jedan od njjačih timova u istoriji fudbala. Zvezda i Milan su igrali i 2006. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tada je Milan pobedio u obe utakmice sa 1:0 u Milanu i sa 2:1 u revanšu na Marakani.FK Crvena zvezda, AC Milan, magla 1988. Infografika

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Delije posetile igrače noć pre meča

Navijači Crvene zvezde uzbunili su čitav Beograd, jer su detonacije odjekivale sa Marakane. Snažni topovski udari čuli su se u većem delu Beograda, a onda je viđena i velika bakljada uz pesmu, posle čega su igrači izašli iz klupskog hotela gde su u karantinu i zajednički su bodrili jedni druge pred meč.

U jednom momentu je i Dejan Stanković komandovao navijanjem, a Milan Borjan je obećao igračima da će se boriti kao lavovi.

Telegraf.rs