Živković će dobiti 105.000 evra i napustiće klub

Crveno-beli postigli dogovor sa bivšim mladim reprezentativcem Holandije o raskidu saradnje

Došao je sa oreolom nekada velike nade holandskog fudbala i pitomca Ajaksove škole. Očekivalo se da ubrza igru Crvene zvezde, ali odlazi iz Ljutice Bogdana kao veliko razočaranje. 

Rišairo Živković nije više član srpskog šampiona, pošto je postigao dogovor sa upravom Crvene zvezde o sporazumnom raskidu saradnje.

Najpozitivniji potez, od kada je stanovnik Beograda, Rišairo Živković je napravio na kraju mandata. Odlučio je da završi saradnju sa Crvenom zvezdom, uz uslov da mu u dogledno vreme budu isplaćene tri mesečne plate iz ove sezone, odnosno 105.000 evra.

Imao je pravo na veću nadoknadu, s obzirom da je imao ugovor sa crveno-belima do leta 2024. godine, ali je verovatno spoznao da bi za njega svaki novi dan u Crvenoj zvezdi predstavljao mučenje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Želeli su u Ljutice Bogdana da mu, posle očajne prošle sezone, da mu daju još jednu šansu.

Ali prosto nije vredelo. Nisu vredeli ni golovi u pripremnom periodu protiv Brava, kada je nagovestio da bi mogao da se vrati na nekadašnji nivo.

Prošle godine Rišairo Živković je odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol. I to protiv Inđije u Kupu Srbije. Na većini mečeva je izgledao neubedljivo i što je još za njega bilo još pogubnije - nezainteresovano.

Nedavno se Crvenoj zvezdi javila i poljska Legija, sa željom da angažuje Rišaira Živkovića na jednogodišnju pozajmicu i preuzme njegovu platu.

Međutim, krilni fudbaler je želeo da se vrati u Holandiju. I moguće je da će mu se ta želja ispuniti, s obzirom da je za njegove usluge zainteresovan Emen.

Mozzartsport