“Zgrću milione, a ne mogu da skupe 100.000 € za bolesnog kolegu”

Na poražavajuću činjenicu pažnju javnosti je skrenuo Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost"

Prošlo je više od dva meseca kako je nekadašnji golman Partizana i fudbalske reprezentacije Jugoslavije Radovan Radaković (50) započeo borbu za prikupljanje sredstava kako bi mogao da nastavi lečenje posle saznanja da boluje od Difuznog karcinoma želuca.

Gotovo godinu dana poznati čuvar mreže vodi borbu za opakom bolešću, ali ni posle dva meseca nije uspeo da prikupi 100.000 evra. Na ovu činjenicu ukazao je Mirko Poledica, nekadašnji Radakovićev kolega i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nerzavisnost".

- Nije ni čudo što nas fudbalere bivše i sadašnje svi pljuju. Ne možemo da skupimo 100.000 evra za operaciju našeg kolege Radovana Radakovića. Jedva polovinu i to 70% od sms poruka. Njegovi bivši klubovi 0 evra. Jedino je FSS pomogao i nekoliko bivših i sadašnjih fudbalera. Sramota me... - napisao je Poledica na Tviteru.

Na listi donora je i FK Kolubara koja je uplatila 35.000 dinara, trener Partizana Aleksandar Stanojević uplatio je 200.000 dinara, a nekadašnji golgeter OFK Beograda i Crvene zvezde Mihajlo Pjanović donirao je 150.000 dinaraFSS je donirao 600.000 dinara.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Fudbaleri Parizana i Crvene zvezde izašli su u majicama sa pozivom da se pomogne Radakoviću slanjem SMS poruka tokom nedavnog večitog derbija.

FK Partizan - FK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

Radovan Radaković je za Partizan igrao od 2000. do 2004. godine, dva puta je bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije, a igrao je i dva puta za reprezentaciju.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije. Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.

Radovan, kao veliki borac u sportu, tako i u životu nije odustao od želje da život provede uz svoju porodicu. Veoma jake i mučne hemioterapije, razni kompleksi vitamina, korigovan način ishrane učinili su nemoguće. Radovanu je odobrena operacija u bolnici Koc University u Istanbulu.Radovan Radaković

Foto: MN Press

Međutim, umesto planiranih osam dana i naizgled vrlo uspešne operacije početkom jula, dogodile su se komplikacije sa kojima se njegov već izmučen organizam teško bori. S obzirom na dug boravak u bolnici troškovi lečenja prevazilaze mogućnosti porodice i zbog toga mu je preko potrebna pomoć.

Radovanu su sredstva potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, imunoterapije, hemioterapije, za lekove i suplemente kao i za putne troškove i smeštaj, a u nastavku pogledajte kako možete da pomognete nekadašnjem fudbaleru Partizana:

Radovan Radaković

Foto: MN Press

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun: 160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Telegraf.rs