Žestoke kritike upućene Orlovima: “Fudbal se ne igra napadački, već takmičarski”

Milorad Kosanović je imao štošta da kaže zbog lošeg plasmana naše reprezentacije u Kataru

Reprezentacija Srbije je ispala sa Svetskog prvenstva u Kataru. Poraz od Švajcarske (3:2) je našim Orlovima "obezbedio" povratak kući, dok je svoj sud o turniru, ali i stanju u samoj reprezentaciji izneo i Milorad Kosanović, poznati srpski trener za "MozzartSport".

Milorad Kosanović je u svojoj trenerskoj karijeri vodio velik broj klubova, radio je u Vojvodini, Zvezdi, Novom Pazaru, Borcu iz Čačka, dok je poslednji trenerski angažman imao u Radničkom iz Niša.

Tokom karijere, Kosanović je bio i selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, pa je zbog toga i izneo svoj stav o takmičenju Orlova u Kataru.

Mogu samo da ponovim ono što sam rekao i pre početka takmičenja. Uspeh je i sam plasman na Svetsko prvenstvo. Pitanje je šta bi se dogodilo da je Portugaliji priznat gol protiv nas. Postojala je euforija koju je stvorila čitava javnost, a kojoj su doprineli i mediji - rekao je Kosanović, koji je potom istakao i da je Srbija u kategoriji "trećih" reprezentacija u Evropi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Još smo u kategoriji trećih reprezentacija Evrope. Ne po igračima, već po konceptu igre. Nemamo ozbiljan koncept, deset godina se igramo fudbala. Gađamo se sistemima...

Mnogo su više svi očekivali od Srbije u Kataru, ali to nije bio slučaj i sa iskusnim Miloradom Kosanovićem, koji ističe da smo "previše pričali bajke".

Nije potrebna panika, već da se uozbiljimo i uvedemo sistem rada u Savez i Superligu, a ne da pričamo bajke. U fudbalu i sportu generalno nema laži i euforije jer izađeš na stazu, istrčiš, izmere ti vreme ili poene i kažu - sedmi si, jedanaesti, petnaesti... Čovek mora da bude realan. Potrebno je uspostavljanje sistema - kaže Kosanović, koji se potom okrenuo i na postavku naše reprezentacije.

Fudbal se ne igra napadački, već takmičarski. Jednako su važni svi segmenti igre i besmisleno je hvaliti se kako igramo sa šest ofanzivaca kada je to praktično pucanj sebi u nogu.

Telegraf.rs