Žestok sukob Terzića i Piksija! “Nemoj ti da komentarišeš ima li nameštanja u srpskom fudbalu”

I o Partizanu i skoku na Uefinoj rang-listi…

Stara priča o tome da država ne forsira Crvenu zvezdu, već da Partizan konstantim pričama o tome samo pokušava da sakrije sopstvene propuste. Ali i nove varnice na relaciji Ljutice Bogdana – Terazije.

Ovog puta čini se lične, jer generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić u intervjuu za TV Pančevo gađa direktno na selektora Dragana Stojkovića.

Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu. Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja i da li se gradi nacionalni stadion. Svako se petlja u stvari koje ga se ne tiču i na jedan pogrešan nači se prezentuje javnosti”, rekao je Terzić za TV Pančevo.

A kad je reč o radu Fudbalskog saveza Srbije i tu Terzić ima zamerki. I ističe da je Zvezda želela da se broj bonus igrača podigne na trojicu, a ne da se smanji na jednog.

HTML5 Icon

Ne formiraju se mladi igrači, FSS je napravio katastrofalnu glupost, stavio je bonus od dva igrača, Zvezda je bila inicijator, umesto da podignu na tri. Naša liga treba da bude razvojna liga ... Oni smanje sa dva na jedan... Neko ko vodi fudbal mora strateški da postavi stvari... Ja bih napravio bonus samo četiri igrača preko 25 godina mogu da igraju srpsku ligu. Moramo da se baci fokus na mlađe kategorije, trenerski kadar, nemamo trenere, i infrastrukturu”, rekao je Terzić.

Nije ipak propustio da potkači i crno-bele. I zbog toga što se potencira da su državne vlasti na strani Zvezde. A i zato što se napredak srpskog fudbala na Uefinoj rang-listi jednako pripisuje i crno i crveno-belima. Terzić ističe da Zvezda ne može u istu ravan sa Partizanom.

Nije korektno da se kaže da su Zvezda i Partizan doprineli što je Srbija danas 12. u Evropi i da ćemo od 2023. godina imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente. Partizan je pobedio Floru i Anortozis... Zvezda je motor razvoja srpskog fudbala. Kada se govori o srpskom fudbalu u pozitivnom smislu sve treba gledati kroz prizmu uspeha Crvene zvezde. Mi jurimo petu uzastupnu titulu i petu sezonu igramo u Evropi. Mi smo doneli koeficijente, a ne Partizan. To mi smeta, jer se ne vrednuje na pravi način šta je donela Zvezda. Zvezda ide na petu titulu, pobegnemo Partizanu za 15-20 bodova, nismo ispred za bod ili gol razliku... Kako nas stavljate u isti koš?”, pita se Terzić.

Mozzartsport (FOTO: Srbijadanas)