Željko Obradović pričao o reprezentaciji, Jokiću, Piksiju

Željko Obradović pričao o reprezentaciji, Jokiću, Piksiju

Trofejni trener gostovao sa Stojkovićem na TV Prva

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je, gostujući u emisiji "Prva tema" na TV Prva, da je srećan što se vratio u Partizan i da ne razmišlja o povratlku na kormilo košarkaške reprezentacije Srbije.

- Ja sam to završio 2005 negativnim rezultatom, imao sam neke fenomenalne igrače i bio sam prvak Sveta, Evrope, bronze , srebra i posle su došli ti negativni rezultati, 2005. godina je bila davno pre 16 godina i ja sam u svakom trenutku bio spreman da pomognem reprezentaciji. I u ovom trenutku imam izuzetnu sradanju sa Pešicem bio je na treningu kod nas imaće u reprezentaciji par igrača iz Partizana, rekao sam mu sta može da očekuje od njih jer sam ja najveći navijač reprezentacije, ja sam presrećan što sam se vratio u klub koji volim - rekao je Obradović.

Trener Partizana je u emisiji gostovao zajedno sa Draganom Stojkovićem Piksijem, a dotaka se i činjenice da

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Nisam pričao o Jokiću, on je biser naše košarke i fenomen je u svakom smislu i mislim da će Pešić s njim naći zajednički jezik i da će igrati za reprezentaciju. Pre nego što su počele kvalifikacije rekao sam da treba da sačekamo da vidimo ko će biti zdrav i ko će moći da se odazove Kokoškovu. Žao mi je kako je prošao, veliki je radnik i znam kako mu je to teško palo. Mi smo najbolji, skloni smo euforiji, uvek mislimo da smo najbolji i uvek sam mišljenja da je najveća čast biti u reprezentaciji i mnogo toga utiče na to da li će neko doći ili neće.

Kao primer navodi braću Gasol.

- Mogu da navedem Gasol braću koji su preskakli ponekad takmičenje i to je razumljivo, ne ulazim u razloge, ali jeste se promenilo. Ranije je reprezentacija bila odskočna daska, ali to se promenilo, naši igrači imaju obaveze u NBA i traže da se odmore i siguran sam da će Kari doći do dogovora i da će najbolji igrati za reprezentaciju i to je interes svih i to će biti najveća pobeda u njegovom mandatu.

Obradović je posebno pohvalio Piksija.

- Podigao je veliki moral igračima, treneri su videli da kada se tako ponašaju igrači ih prate. Piksiju čestitam, odmah sam mu poslao poruku i čestitao na velikom uspehu. Ne samo ovaj utakmica, iako je bila presudna, trebalo je doći do situacije da igraš tu utakmicu koja te vodi na svetsko i čestitke njemu i stručnom štabu. Ja sam pre toga imao svoju utakmicu i izgubio derbi pa sam gledao samo neke detalje, snimke i radovao se pa poslao Draganu poruku i to je bio fantastičan uspeh - poručio je Obradović.

Željko Obradović

Foto: Printscreen/TV Prva

Trener Partizana otkrio je i koliko dugo planira da ostane na toj funkciji.

- Lično bih voleo da ostanem što duže, srećan sam i zadovoljan svakim trenutkom koji provodim u Srbiji posle toliko godina, sa svojim stručnim štabom i svima. Tokom sezone imate lake i teže siotuacije to nije lako, a sve sa razlogom i verujem u to. Nikada nisam novčano kaznio igrača mislim da se lepim razgovorom i odnosoom koji je normalan sve reši. Bilo je burnih situacija, ali razgovor pomaže da se bolje razumemo i uživam u svakom trenutku u Srbiji i voleo bih da to potraje što duže - zaključio je Željko Obradović.

(Telegraf.rs)