“Želim da dam doprinos i trudiću se da budem efikasan kao i prošle godine”

“Želim da dam doprinos i trudiću se da budem efikasan kao i prošle godine”

Završila je Crvena zvezda pripreme u Austriji i okreće se novoj sezoni, koja kuca na vrata. Osvajač duple krune na startu prvenstva, koje počinje iduće sedmice, igra protiv novosadske Vojvodine.

Crveno-bele uskoro očekuju obaveze i u evropskim kvalifikacijama, a Mirko Ivanić se osvrnuo na pripremni period i ono što sledi – pohod na grupnu fazu Lige šampiona.

Navikli smo se na čitav ritam, ovo su nam četvrte pripreme zaredom. Treninzi su bili veoma teški, ali imamo cilj, da uđemo u Ligu šampiona ili barem Ligu Evrope. Zato smo i trenirali tako, sve je usklađeno sa tim i ka tome idemo”, rekao je Ivanić.

Zvezda mami Ivanića sa 600.000 evra, s druge strane je velika želja da se okuša na top nivou

Zvezda je u Austriji odradila četiri provere, a samo u generalnoj probi protiv Šturma nije upisala trijumf.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takav je plan i program. Stručni štab je tu već godinu dana i postoji obostrano poverenje. Voleli bismo da smo imali više loptu u nogama, ali smo svesni da je takav period. Da se spremamo za ono što nas očekuje”.

Tokom priprema akcenat nije na rezultatima, već na fizičkoj spremi i usvajanju zamisli trenera Dejana Stankovića.

Definitivno rezultat nije prioritet na pripremnim utakmicama. Važnije nam je da uradimo ono što smo zamislili na treninzima i da to sprovedemo, pa rezultat dođe kao zadovoljstvo i nagrada. Ali sada nije bio u prvom planu”.

Groblje snova i izgubljena generacija svetskog tenisa pod nogama velike trojke

Cilj Zvezdine “četvorke” je ulazak u Ligu šampiona, koji je izmakao minule sezone posle dve godina učešća u elitnom takmičenju.

Svaku polusezonu postavim neke lične ciljeve. Ove je to plasman u Ligu šampiona, pošto prošle godine nismo uspeli. Želim da dam doprinos i trudiću se da budem efikasan kao i prošle godine”.

U novu sezoni sa velikim ambicijama, ali i navijačima na tribinama.

Podrška navijača znači kao nagrada i stimulans za dalji rad. Sada sam u takvom stanju da pohvale tako posmatram. Drago mi je što se publika vraća na stadion jer fudbal nije isti bez njih i jedva čekam taj trenutak”, zaključio je Ivanić.

Mozzartsport