ZAVRŠENO! Ibanez ponovo u Beogradu

Grafičar promovisao veliko pojačnje, bivšeg beka Crvene zvezde

Vest je u prvom trenutku zvučala šokantno, čak i nerealno, ali se na kraju ispostavila tačnom. Luis Ibanjez će u narednoj sezoni nositi dres Grafičara.

Klub sa Senjaka, član Prve Lige Srbije, promovisao je najveće pojačanje u letnjem prelaznom roku nekada velikog ljubimca Delija, levog beka koji je na Marakani ostavio neizbrisiv trag.

Veruju svi u Grafičaru da će popularni Lučo pomoći mladom timu u predstojećim borbama, odnosno da će iskusni levi bek uticati na pravilan razvoj igrača iz omladinske škole Crvene zvezde.

„Velika nam je čast što je igrač kakav je Luis Ibanjez došao u naš klub. Karakterom i temperamentom može da pomogne mladim igračima da se što bolje formiraju i sazrevaju“, rekao je predsednikk Grafičara Slobodan Govedarica.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Upravo je mladi fudbalski radnik, zajedno sa Dušanom Anđelkovićem, bio inicijator povratka Luisa Ibanjeza u Beograd. Nekada su Anđelković i Ibanjez delili svlačionicu podno severne tribine Marakane.

„Lučov dolazak je velika stvar za srpski fudbal, posebno za Prvu ligu. Odlično se poznajemo, ostavio je dubok trag u Zvezdi, postao je omiljen igrač među navijačima. Svi znamo šta je sve uradio“, dodao je Anđelković.

Poslednje dve sezone Luis Ibanjez je odigrao u Bosni i Hercegovini, tačnije u redovima Zrinsjkog iz Mostara. Jasno je da nije u piku karijere, ali veruju u Grafičaru da je još ostalo dinamita u njegovoj levici.

„Osetio sam želju da dođem ovde. Prosto, ljudi u Beogradu me vole i cene. Kada sam osetio to u razgovoru sa predsednikom Govedaricom i Anđelkovićem, odlučio sam da dođem u Grafičar. Potreban mi je klub gde ću da se vratim na prepoznatljiv nivo. Nadam se da ću iskustvom pomoći talentovanoj deci, jer se nalaze u najtežem delu karijere“.

Mnogi navijači su pomislili da je dolazak u Grafičar samo usputna stanica ka Lučovom dolasku u Zvezdu.

„Ne, ne... Došao sam ovde, i usresređen sam na obaveze koje imam“.

Iznenadio je Grafičar odlukom da angažuje Luča Ibanjeza... Transfera slične težine neće biti.

„Oslonili smo se na mlade igrače. Potpisali smo ugovor sa agencijom Darka Alagića, što mi je posebno drago. Imaćemo i saradnju sa još nekim ljudima. Naša želja je da pronađemo igrače iz regiona i Srbije koji su prošli ispod radara. Da pođu sa na pripreme i pokažu kvalitet“.

Mozzartsport