Zašto Borjan izleće do centra kad Zvezda ima slobodne udarce opasne za gol protivnika?

Neobična situacija viđena je na meču protiv Proletera, a to nije jedini put da se ovako nešto dešava

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Proleter iz Novog Sada u meču 24. kola Superlige sa 4:0, a na tom meču primetili smo i neobičnu situaciju, koja nije retkost kada su mečevi crveno-belih u pitanju

Naime, kapiten Zvezde, golman Milan Borjan, gotovo kod svakog opasnog prekida svoje ekipe izleteo bi čak do centra igrališta i sugerisao saigračima gde bi trebalo da se pomere kada staju pored živog zida protivnika, ili kada je u pitanju raspored ostalih igrača.

Pomeri se levo, još, još, još - moglo je da se čuje kako na praznoj Marakani odjekuje Borjanov glas sa centra igrališta dok "namešta" svoje saigrače u momentu kada se Ben pripremao da izvede slobodan udarac, posle kojeg je pogodio stativu.

Isto je bilo i u narednih nekoliko prekida. Borjan bi došao do samog centra igrališta i davao bi savete svojim saigračima, a tako je bilo i kod gola Bena u 55. minutu koji je došao nakon gužve posle prekida.

Kako saznajemo, nije u pitanju nikakav taktički trik ili strategija Dejana Stankovića, već je jednostavno takva Borjanova energija tokom čitavog meča i voli da daje sugestije saigračima, ne samo kod prekida, već i generalno tokom čitavog meča.

Za golmane to nije nikakvo iznenađenje, jer često oni imaju najbolji pregled situacije, pa tokom utakmica glasno savetuju svoje saigrače, posebno u odbrani.

Sada se samo to mnogo jasnije čuje jer nema publike na stadionu, pa se dobacivanja mogu jasno čuti kada se mečevi igraju pred praznim tribinama.

Borjan samo posle ovako velikih izleta do centra terena uvek mora da bude na oprezu, jer se u prošlosti dešavalo da primi gol sa pola terena, a malo je nedostajalo da još jednom vadi loptu iz mreže nekon dalekometnog projektila.

Telegraf.rs