ZA NEPOVEROVATI! Nadalovi zemljaci isprozivali svog tenisera zbog napada na Đokovića

Veliku buru u svetu sporta izazavo je komentar Rafaela Nadala o slučaju "Novak Đoković".

Naime, Španac nije podržao Novaka u ovoj situaciji što je izazvalo "kišu" negativnih komentara na društevenim mrežama, a među kojima su prednjačili njegovi zemljaci.

Neki idu dotle da govore da ga više neće pratiti i da više neće navijati za njega, već za Novaka, koji brani slobodu i nad kojim se vrši nepravda.

Ja sam Španac, ali me više predstavlja ovaj drugi čovek na fotografiji i poistovećujem se sa njim, a ne sa ljudima poput tebe, koji su saradnici tiranije. Znaš kome se nadam da će pobediti! - napisao je jedan Španac uz fotografiju Novaka Đokovića u komentaru.

Već imamo pobednika... ali hvala na upozorenju, više volim nekoga ko brani slobodu nego titulu - bio je još jedan komentar upućen španskom teniseru.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Šta kažeš za ovu teniserku koja želi da se vakciniše, ali pošto nije iz Fajzerom, ne može da igra. Lako je ućutati i biti kukavica i doprineti diskriminaciji. Razočarali ste me kao sportista i kao osoba - napisao je jedan španski navijač uz link ruske teniserke koja ne može na Australijan open jer je vakcinisana ruskom Sputnjik V vakcinom.

Pao mi je mit! Čak i da pobediš izgubićeš, meni je kolega ispred svakog trofeja, danas me sramota da vidim kako je za tebe važnije da potoneš i da ružiš partnera, nego da budeš uz njega i podržiš ga. Žao mi zbog tebe.

Uživajte u novcu, jer ste već izgubili slavu i dostojanstvo. Vi ste jedan od takvih i podržavate ljude koji kolju decu za novac, zbog kojih gladuju cele države, koji ruše porodične firme. Ako ih štitiš, štitiš i sebe.

Godinama sam ti se divio, patio sa tobom, bodrio te, ostao sam da gledam tvoje utakmice i želeo sam da budeš najbolji teniser svih vremena. Mislio sam da si kompletna ličnost, ali dokazao si da nisi, ne zaslužuješ da budeš najbolji u istoriji. Ovde prestaje moje divljenje prema tebi.

Bez reči... fotografija govori sama za sebe! Đoković je od sada čovek od časti koji se usudio da digne glas! Eto ostavljam ti... - napisao je razočarani navijač, koji je postavio zajedničku fotografiju Nadala i Bila Gejtsa.

Slični komentari viđeni su i na Instagramu Nadala. U nastavku su i neki od komentara koji imaju najviše lajkova na njegovoj poslednjoj objavi na Instagramu

- Uči od Đokovića, povrh toga ga i kritikuješ. SLOBODA!

- Prestao sam da te pratim. Razočarao si me. Živela sloboda!

- To je tako tužno. Tvoje mišljenje o koroni, a tek reči o Đokoviću...

- Prestani odmah da pričaš gluposti. Nevakcinisanje nema nikakve veze sa sebičnošću. To je izbor, kako se živelo i ljudi nisu proganjani... Znaš li šta je sloboda čoveka? Vidi da li počinješ da govoriš prave stvari stvari.

- Ako Nole ne igra u Australiji, nemoj se prodavati tiraniji. Molim te.

- Sramne izjave o slučaju Đoković, kakvo razočaranje...

Inače, Novak je najradosnije hrišćanske praznike, Badnji dan i Božić proveo sam, zatočen u četiri zida u nehumanim uslovima, bez ličnih stvari.

Ipak, malo su ga obradovale poruke koje ste mu slali, kao i skup srpskih navijača ispred hotela, gde je došao i jedan sveštenik, koji je na ulici održao i liturgiju za najboljeg tenisera sveta.

Kurir sport