VUČINIĆ OTKRIO SVE! Evo zašto nije potpisao za Zvezdu i kako su izgledali pregovori s Terzićem

Čuveni crnogorski napadač je otvorio dušu za srpske medije

Kada se pomene fudbalska reprezentacija Crne Gore, sigurno je prva asocijacija legendarni Mirko Vučinić.

Ovaj napadač je karijeru gradio u Italiji, da bi tek u smiraj otišao put Abu Dabija. Ipak, otkrio je Vučinić za Informer da je imao i ponudu Crvene zvezde.

Vučinić je otišao u Italiju još sa 16 godina kada ga je Leće kupilo iz Sutjeske. Potom je igrao i za Romu i Juventus, a može se pohvaliti i da je uspeo da osvoji tri pehara Serije A sa Juveom i Antonijom Konteom.

Međutim, tokom života nikad nije krio da je navijač Crvene zvezde, koja mu je i uputila ponudu 2016. godine.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zvezda je nešto posebno. To je najveći klub s ovih prostora. Zvao me je Zvezdan Terzić, ali ja nisam bio u stanju da igram, koleno mi je bilo nagrđeno. Osim toga, imao sam ugovor sa Al Džazirom i rekao sam to Terzi. On je rekao: ’Ma samo ti kaži jesi li spreman da dođeš, sve ćemo rešiti’. Međutim, nisam bio spreman. Ja volim Zvezdu. Navijao sam za nju kao mali, navijam i danas - kaže Mirko Vučinić.

Naravno, nije moglo da prođe bez pitanja o Dušanu Vlahoviću, koji je na neki način i nasledio amanet koji su Vučinić i ekipa ostavili početkom ove decenije.

Dušan se od ostalih razlikuje, jer je veliki radnik i pobednik je u glavi. Juventus je za njega fantastična sredina, jer će još više da ga unaprede, pre svega, psihološki. Oni imaju pobednički mentalitet. Vlahović stalno radi, nikad nije zadovoljan, teži ka boljem i to je njegov veliki plus. Malo ko može tako mlad da ode u Juventus i da odmah daje golove. 

Vučinić takođe ističe i da je on trenutno najbolji mladi igrač u Evorpi, pored Embapea i Halanda.

- Može da napravi ogromnu karijeru. Trenutno je najbolji mladi igrač Evrope, uz Mbapea i Holanda. Nema više mladih igrača koji igraju na tom nivou i daju golove. Napadač mora da daje golove. Ništa drugo. Niko napadača neće pitati jesi li namestio gol, kako si se gradio, koliko si pretrčao, kako si odigrao, nego da li je dao gol - zaključio je Vučinić.

(Telegraf.rs)