Vučić otkrio zašto je gledao utakmicu Crvene zvezde i Fiorentina i odreagovao na optužbe

Predsednik Srbije istakao da je zbog ambasadora Italije otišao na stadion Zvezde da gleda meč protiv Fiorentine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu televizije Prva, gde se dotakao i nedavnog odlaska na utakmicu Crvena zvezda - Fiorentina na Marakani, gde su crveno-beli demonstrirali silu i pobedili sa 5:0 protiv kultnog tima iz Serije A.

Tada je na tribini osvanula i koreografija Delija, koje su simbolično u 12.44 podigli koreografiju na kojoj je bio iscrtan tenk uz poruku "Kad se vojska na Kosovo vrati...".

Vučić je istakao da je za njega bio najgori mogući momenat da bude na utakmici upravo zbog te koreografije i pregovora oko Kosova i Metohije.

Kada je upitan o odlasku na tu utakmicu i komentare koji su se pojavili vezano za to, Vučić je rekao da je on dosledan tome i da ne krije da je navijač Zvezde, ali da pomaže i druge klubove, a posebno reprezentaciju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Građani Srbije doživljavaju Kosovo kao deo Srbije. Oni samo traže razloge kako da napadnu, ja sam na severnoj tribini poslednji put bio pre 20 godina, mislim da je fer i pošteno da ne krijem ništa. Ja navijam za Zvezdu, nisam se rodio kada sam postao premijer, već živeo i pre toga. Da menjam to pod stare dane, neću, nisam se rodio u 45. godini, ja sam lojalan, što ne znači da ne poštujem druge klubove, jednako ih pomažemo, kao i reprezentaciju. Ne idem na utakmice.

- U 10 godina sam bio na jednoj ili dve. Neki ljudi u Prištini ne razumeju to. To je toliko besmisleno, da nemam reči, ja ne idem na utakmice, ali tog dana je ambasador Italije bio moj gost, on je inače navijač Fiorentine. Da su birali gori momenat za mene, nije mogao da bude zbog tog transparenta - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)