“Vratiću se u Crvenu zvezdu!”

Najbliži saradnik Vladana Milojevića poželeo sreću klubu u kojem je proveo skoro tri godine

Koronavirus zaključao je i stadione u Saudijskoj Arabiji, pa će doskorašnji stručni štab Crvene zvezde biti bez podrške navijača Al Ahlija u nedelju u polufinalu kupa protiv Al Nasra.

Uz Vladana Milojevića u Džedi su saradnici sa Marakane Milan KosanovićNemanja MilinčićIvan Vučetić i Dušan Gašić, takođe od Srba i Darko Tešović.

- Imali bismo dobru podršku, ali šta da se radi...Protivnik je izuzetan, plasman u finale kupa bio bi veliki uspeh i verujem da to i možemo da ostvarimo - prenosi utiske iz Saudijske Arabije Milan Kosanović.

Najbliži Milojevićev saradnik napustio je Crvenu zvezdu posle nepune tri godine na Marakani. U početku je bio zadužen za razvoj mladih igrača, zatim je bio u prelaznom stručnom štabu Boška Đurovskog, pa na izuzetno značajnoj poziciji od juna 2017.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Otišao sam da bih se jednog dana vratio u Crvenu zvezdu, ne sumnjam da će to i da se dogodi. Dve Lige šampiona i jedna Liga Evrope ostaju kao nezaboravno profesionalno iskustvo i zadovoljstvo.

Nije ni pomišljao Milojević da krene u novi izazov bez Kosanovićeve asistencije, a do zasnivanja saradnje u Crvenoj zvezdi došlo je sticajem okolnosti. Na pripreme prvog tima na Zlatibor, Milan je pošao sa posebnim zadatkom brige o najmlađima. Ispostavilo se da bivši saradnik Veljka Paunovića, dvostruki šampion Srbije sa omladinskim timom Vojvodine, ima izuzetan značaj za prvu ekipu u zlatnom periodu za klub.

- Moj prvi zadatak je bio da razvijem mlade igrače, neočekivano sam se ja zadržao u klubu duže nego Račić, Adžić, braća Ilić, Joveljić... Na Zlatiboru je Milojević prepoznao kvalitet u meni, ispostavilo se da smo obojica radili s mlađim kategorijama u početnim trenerskim danima. Na njegov predlog, ostao sam sa prvim timom. Bila je to i moja želja.

Odlazak Milojevića iz Crvene zvezde nije morao da znači i Kosanovićevo napuštanje Marakane, čelni ljudi kluba nameravali su da mu daju drugu ulogu. Opredelio se da krene sa Vladanom u Saudijsku Arabiju.

- Realno, odlaskom Milojevića zatvoren je i moj dvoipogodišnji rad u Crvenoj zvezdi. Novi trener želeo je da formira svoj stručni štab, to je razumljivo. Nisam odlazio iz kluba odmah, drago mi je da sam uspešno sarađivao sa trenerom omladinaca Slavoljubom Đorđevićem. Škola zaslužuje velike pohvale za sve što je urađeno, plodovi će tek da se vide. Možda u ovom trenutku niko i nije svestan uspeha. Kad je stigao poziv Milojevića, krenuo sam jer su mi ambicije vezane za teren.

Ponovio je Kosanović da će se jednog dana vratiti u Crvenu zvezdu, kojoj je poželeo da osvoji duplu krunu i na leto ima uspešne evropske kvalifikacije:

- Dejanu Stankoviću, njegovom stručnom štabu i kompletnom klubu želim mnogo sreće i uspeha. Kad nam obaveze ovde dozvole, gledamo Crvenu zvezde. Ispratio sam pobedu u Šapcu.

Sportski žurnal