Volden putuje u Kaunas zajedno sa nekoliko juniora

Crveno-beli u utorak igraju protiv Žalgirisa

Košarkaši Crvene zvezde putuju u ponedeljak u popodnevnim časovima u Kaunas, gde ih u utorak očekuje zaostali meč 24.kola Evrolige sa Žalgirisom.

Meč koji je prvobitno trebalo da se odigra 4. februara odložen je za 23. zbog velikog broja zaraženih u redovima crveno-belih početkom februara.

Ekipa je i dalje nekompletna, pa će se u ekspediciji Crvene zvezde naći i talentovani juniori Vujičić i Šaranović, ali se u tim vratio Amerikanac Kori Volden.

Očekuje nas meč protiv jako dobrog Žalgirisa. I ove sezone prikazuju puno i nalaze se u realnoj borbi za TOP 8 Evrolige. Tim koji dobro igra koji je zajedno već neko vreme što je važno u ovim okolnostima i sistemu takmičenja. Na nama je da pokušamo da odigramo dobar meč, da odgovorimo na njihovu čvrstinu, na njihovu preciznost jer tu ima igrača koji šutiraju sa visokim pricentima.

- Moramo da budemo dobri u bazičnim elementima svakako, i kroz jedan takav pristup da vidimo šta će nam to doneti. U svakom slučaju naša situacija u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kome popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu, i da uradimo sve što je u našoj moći da povratak igrača u tim bude najbezbolniji mogući - rekao je pred put u Kaunas trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Dejan Davidovac je dodao:

Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv ekipe koja igra odlično ove sezone. Tim koji je dugi niz godina zajedno i uigran je. Igraju čvrsto, bore se za TOP 8 ove sezone, tako da pre svega očekuje fizički jednu tešku utakmicu. Moraćemo na prvom mestu da odgovorimo na njihovu „fizičku“ igru i tu nema nekih novih stvari u odnosu na pretrhodne godine. To je po meni ključ ove utakmice - rekao je Davidovac.

(Telegraf.rs)