Volden progovorio o prelasku iz Partizana u Crvenu zvezdu

"Bila je to odluka koju sam doneo zbog svoje karijere i lične situacije kod kuće."

Prelazak Korija Voldena iz Partizana u Crvenu zvezdu prošlog leta podigao je veliku prašinu u srpskoj košarkaškoj javnosti, ali američki kombo bek je odluku da jednog večitog rivala zameni drugim doneo na osnovu sportskih ambicija. 

To je priznao u razgovoru za Izrael Hajom uoči susreta Crvene zvezde i Makabija iz Tel Aviva u pretposlednjem kolu Evrolige.

Da li si se plašio reakcije navijača Partizana kada si odlučio da pređeš u Crvenu zvezdu?

- Definitivno sam razmišljao o tome. Znao sam da će biti izazovno i teško, kao i da će reakcija navijača biti jaka. Ali, bila je to odluka koju sam doneo zbog svoje karijere i lične situacije kod kuće - izjavio je Volden, a zatim dodao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Bilo je negodovanja i ne baš najlepših poruka, ali imam "debelu" kožu, izdržao sam sve. Kada sam doneo odluku, znao sam šta me čeka.

Koliko ti je pomoglo to što su te Zvezdine pristalice odmah prihvatile?

- Učinilo je da mi period tranzicije bude mnogo lakši. Od prvog momenta kada sam došao svi u klubu pokazali su mi da me zaista žele tu i da me poštuju. To mi je zaista olakšalo prelazak. Naravno i navijači su me dočekali širom otvorenih ruku i hvala im zbog toga - istakao je Kori Volden.

Srbijadanas