Vlasta je bio uz Zvezdu od osnivanja, gradio je Marakanu

Vlasta Velisavljević napustio nas je u 95. godini

Čuveni glumac i veliki navijač Crvene zvezde, Vlasta Velisavljević preminuo je u 95. godini usled posledica korona virusa.

Vlasta Velisavljević je beležio glumačke nastupe do samog kraja života, a izuzev glumišta, Vlasta je bio redovan i na utakmicama svog voljenog kluba Crvene zvezde.

Bilo da je fudbalska ili košarkaška utakmica, Vlasta je uvek bodrio svoj tim. Fudbalski klub je osnovan kada je Vlasta imao 19 godina. A kako i on sam kaže, jedan je od mnogih koji su pomagali izgradnji stadiona.

Mi smo bili pravi zvezdaši, pomagali smo u dobrotvornim akcijama, čak smo i na stadionu radili. Svoje kolege s akademije sam vodio na Zvezdine mečeve kad bi trebalo da se opustimo.

Vlastina ljubav prema Zvezdi i prema ovom klubu, počela je odmah, jer kako je on rekao Zvezda je bila "njihova".

Zadržalo se nešto od tog predratnog stanja u sportu, nije šovinističko, ali Zvezda je bila nekako "naša", beogradska, zvučala je kao revolucija - istakao je svojevremeno glumac, a onda se i podsetio tog vremena.

Tada je bolje bilo biti partizanovac, isplativije. Pogotovo u odbojci, košarci, oni su negovali svoje kadrove, imali su sve. Kod Zvezde je uvek više odlučivalo srce, sve ostalo je bilo nebitno.

Košarkaški klub Crvena zvezda pred početak sezone je glumcu dodelio sezonsku kartu, hteli su da mu daju onu pored terena, ali Vlasta je želeo onu na tribinama.

Pored terena sedi, da kažemo elita, to su smireni navijači, a na tribini je već drugačije. Malo je bučnije, a to mi se više dopada - rekao je tada glumac.

Pre dve godine, Vlasta je čak delio pehar i medalje košarkašima Crvene zvezde kada su osvojili Superligu Srbije u košarci, što je inače i poslednji šampionski pehar koji je Zvezda podigla, jer se prošle sezone nije dodeljivao jer je prvenstvo prekinuto zbog korona virusa.

(Telegraf.rs)