VIDIĆ ODUŠEVLJEN PIKSIJEM! “Ovo je neka druga Srbija, verujem u prolaz na svetskom”

Nemanja Vidić prati svoj nacionalni tim i veruje u ideju Dragana Stojkovića Piksija.

Srbija sa Draganom Stojkovićem Piksijem na čelu uspela je da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru, a fudbal koji igraju "orlovi" sviđa se i Nemanji Vidiću.

Nekadašnji stub odbrane nacionalnog tima istakao je da sada Srbija igra pozitivan i napdački fudbal, kao i da se vidi da igrači cene slobodu u igri koju dobijaju od selektora. 

"U dobroj smo poziciji sa jako pozitivnim trenerom Draganom Stojkovićem. Ovo je neka drugačija Srbija. Selektor voli da igra ofanzivno, a igrači mu veruju i cene slobodu koju im daje. Uspeli smo da napravimo neke sjajne rezultate. pobedili smo Portugal u gostima", naveo je Vidić. 

On je posebno naglasio da je većina ovog tima u najboljim godinama i da uz to dolaze neke nove snage da pojačaju nacionalni tim. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Imamo iskusne igrače koji igraju za neke od najvećih klubova u Evropi. Dušan Tadić je u Ajaksu, Sergej Milinković-Savić u Laciju, Luka Jović u Real Madridu. Mnogi su na vrhuncu karijere, imaju 25-30 godina. Niko ne igra u Srbiji, svi su na višem nivou u Nemačkoj, Španiji, Engleskoj, Italiji ili Francuskoj", dodao je Vidić. 

Morao je da pomene i Dušana Vlahovića koji sa 22 godine dominira u Italiji i tranzicija iz Fiorentine u Juventus mu je prošla vrlo lako! 

"A tu je i Dušan Vlahović koji je sa samo 22 godine potpisao za Juventus. On je jako uzbudljiv napadač za Srbiju i već daje golove za nacionalni tim". naglasio je on. 

Na kraju je istakao da je grupa u kojoj se nalazimo jako teška, ali da naš tim itekako ima snage da je prođe. 

"Siguran sam da na ovom turniru možemo da odigramo dobro, ali smo u grupi sa Brazilom i Švajcarskom sa kojima smo bili i prošli put u Rusiji. Srbija je vodila protiv Švajcarske 2018. godine, ali onda su oni postigli pobednički gol u 90. minutu. Grupa je teška, ali mislim da možemo da je prođemo", zaključio je on.

Mondo.rs