“Vidić je neradnik i lažov koji iz Engleske mudruje o Srbiji, nije sebi smeo da dozvoli bezobrazluk, ko je Rade Bogdanović?”

Selektor ističe da se nigde u svetu ne pokreće pitanje primanja selektora

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi gostovao je na K1 televiziji u jutarnjem programu, gde se osvrnuo i na komentare koje su o njemu prethodnih dana izneli Nemanja Vidić i Rade Bogdanović.

Vidić je u intervjuu za nedeljnik NIN rekao da su Piksi i njegov stručni štab za dve godine koštali Srbiju 16 miliona evra.

– Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu. Došao sam do podatka da je u zadnje dve godine za selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona evra godišnje – rekao je Nemanja Vidić u intervjuu za NIN.

Sada je na ovu konstataciju reagovao i sam Piksi, kada je upitan o tome na K1.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ovaj komentar koji je dao nije ozbiljan. Nisam zaradio 16 miliona evra za dve godine, iako bih voleo, jer bih tada bio zaista bogat. To je ogroman novac za Srbiju, možda bi bilo prihvatljivo da govorimo o Saudijskoj Arabiji, ali za našu zemlju to nije realan iznos. Kada sam se vratio iz Hamburga sa žreba, obećao sam da ću odgovoriti na ove neosnovane tvrdnje koje sam video u naslovu. Iznošenje ovako netačnih informacija nije prikladno, posebno od nekog ko pretenduje da bude prvi čovek fudbala. Takvim stvarima ne treba pristupati na taj način.

- Bio sam iznenađen naslovom i smatram da je to bio bezobrazluk koji nije smeo sebi da dozvoli. Izbor trenutka za ovako nešto je bio jako loš, pred žreb i ceremoniju, izlaziti sa netačnim informacijama je potpuno pogrešno. Vidića sam obožavao kao igrača, zbog toga me iznenadilo što je izneo ovakve informacije i na neki način dezavuisao javnost, baveći se mojom platom. Time je pokazao veliko nepoštovanje. Ovo je prvi put da se neko bavi platom selektora, a moja satisfakcija leži u rezultatima koje postižemo na terenu - rekao je Piksi, koji je imao zanimljivu opasku i na komentar Radeta Bogdanovića, koji ga je takođe kritikovao.

Kada ga je voditeljka upitala da je Rade Bogdanović izjavio da Piksi ima mesečnu platu 120.000 evra, Piksi je uzvratio pitanjem.

Ko je taj? - pitao je Piksi, nakon čega mu je voditeljka rekla da je u pitanju čovek koji na RTS-u analizira utakmice reprezentacije Srbije.

- Nisam nikad gledao, ali svako mora da snosi odgovornost za ono što je rekao. Čak i Nemanja Vidić, kog sam obožavao kao igrača. Nigde na svetu nisam video da neko izađe i priča ko koliku ima platu od trenera. Da li je to malo ili je to mnogo, to je drugo pitanje - istakao je Stojković.

(Telegraf.rs)