(VIDEO) Šavija uleteo sa 10 delija na stadion i prekinuo meč

Neverovatne scene

Iako se utakmice u Srbiji igraju bez publike, navijači Zvezde su želeli da obeleže 10 godina od odlaska Branislava Zeljkovića Zelje, legendarnog vođe severne tribine

Šokantna scena viđena je u TV prenosu tokom meča Crvene zvezde i Zlatibora, kada je u jednom momentu meč prekinut i to zbog dolaska vođe navijača na atletsku stazu u restriktivni prostor gde su klupe ekipa.

Legenda severne tribine, Vladimir Šavija, došao je do klupe Crvene zvezde, tu je kratko razgovarao sa Dejanom Stankovićem, trenerom ekipe.

Kako saznajemo, razlog Šavijinog "upada" na Marakanu jeste obeležavanje 10 godina od je "Sever" ostao bez svog legendarnog komandanta, Branislava Zeljkovića Zelje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Upravo je Zeljković bio jedan od vođa Delija koji je išao na ratište tokom devedesetih kao dobrovoljac, sa mnogim drugim navijačima Zvezde, koji su želeli da mu na ovaj način iskažu poštovanje.

Nekoliko minuta je trajao prekid, a za to vreme je vladalo "natezanje" između delegata, policije i vođe Delija.

Na kraju se on vratio na Sever, gde je bio istaknut transparent u čast Zeljkovića, na kojem je pisalo:

Delije Sever, Četnici Sever

Parola Delija na meču sa Zlatiborom; Foto: crvenazvezdafk

- 10 godina je prošlo, četnici Sever te i dalje vole - pisalo je na transparentu, a onda je Šavija upalio baklju, misleći da policija neće pustiti ostale Delije na Sever, ali je baš u tom momentu i ostatak navijača dobio dozvolu policije da uđe na tribinu.

Inače, Zvezda je na ovom meču zabeležila pobedu posle velikog preokreta, pošto je do 70. minuta gubila sa 2:0, a zatim za 15 minuta postigla četiri gola i prošla u narednu fazu takmičenja.

(Telegraf.rs)