(VIDEO) Maradona je na Marakani dao jedan od najboljih golova svih vremena

Maradona je na Marakani dao jedan od najboljih golova svih vremena

Slavni as je 20. oktorba 1982. godine izveo jedan od najefektnijih poteza u karijeri, i to pred beogradskom publikom, 23 godine kasnije se vratio na srpski stadion zbog snimanja filma

Dijego Armando Maradona (60), za mnoge bog fudbala, ikona sporta, preminuo je od posledica srčanog udara u Argentini, šokantnu vest javili su lokalni mediji, a brzo potom, pošto je stigla i potvrda sa više strana, svet je već tugovao, jedan od najvećih fudbalera u istoriji napustio je ovaj svet.

Pamtićemo Maradonu po genijalnosti, lucidnosti, vicu u igri, svetskim titulama sa Argentinom, temperamentnom karakteru, titulama, majstorijama koje se dan-danas "vrte", po burnom životu van terena, pamtićemo ga i mi Srbi, zvezdaši i partizanovci skupa, i po "onom" beogradskom golu Zvezdi u dresu Barselone.

Kakav je to samo bio potez, lob kudravog Argentinca sa dvadesetak metara koji niko "živ" na stadionu nije mogao da predoseti, da nasluti, jer se u tom momentu samo motao po njegovoj glavi. Samo je on video da ta lopta može ući u gol.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Svima je bilo jasno o kakvom je igraču reč, kakav se rađa jednom u 50 godina. Maradona je bio Mesi svog vremena, kažu oni koji su ga uživo gledali, i bolja verzija aktuelnog asa Barselone.

Podsetite se Maradoninog spektakularnog gola crveno-belima, potez svojstven samo fudbalskom kremu. Barsa je slavila 4:2, kući pobedila 2:1 i plasirala se u narednu rundu Kupa Pobednika Kupova.https://www.youtube.com/embed/SJevByplaWk?showinfo=0&rel=0&hd=1&feature=player_detailpage

Sudbina je htela da Maradona potrči tepihom najvećeg srpskog stadiona i 23 godine kasnije, ali tada u ulozi glavnog protagoniste dokumentarnog filma "Maradona" našeg režisera Emira Kursturice. Bila je to 2005. godina, Maradona je snimio nekoliko kadrova na terenu, a film je tri godine kasnije ugledao "svetlost dana".

Ostao je Maradona u godinama kasnije vezan za Kusturicu i njegovo stvaralaštvo, za Srbiju, posebno sa pojavom Novaka Đokovića kome se neizmerno divio.

(Telegraf.rs)