Vezista raskida ugovor sa starim klubom i potpisuje za Zvezdu!

Tehnički detalji koče potpis bivšeg reprezentativca Obale Slonovače

Crvena zvezda je rešila jedan od gorućih problema tokom zimskog prelaznog roka.

Kao igrač koji bi timu Dejana Stankovića trebalo da donese brzinu izabran je Aksel Bakajoko iz Intera.

Generalni direktor Zvezdan Terzić intenzivno pregovara sa Duškom Tošićem oko njegovog drugog mandata u Ljutice Bogdana, tinja nada i kada je u pitanju Aleksandar Dragović.

Naravno, Crvena zvezda se nada i izlaznim transferima. Čekaju se konkretne ponude za El Fardu Bena, Miloša Degeneka i Njegoša Petrovića, dok je saga Seku Sanogo dobila konačne obrise.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jesu postojale brojne prepreke, ali je sve izvesnije da će bivši reprezentativac Obale Slonovače nastaviti karijeru na Marakani.

Snažni zadnji vezni došao je prošle zime na jednogodišnju pozajmicu iz Al Itihada, a posle 12 meseci u Ljutice Bogdana spreman je da iskoristi manjkavosti u poslovanju velikana iz Saudijske Arabije.

Slavni klub sa bliskog istoka nije redovno plaćao Sanogoa, što je ostavilo prostor nekadašnjem članu Jang Bojsa da dobije raskid na štetu kluba. Međutim, zbog komplikovane procedure Sanogo je želeo da izbegne da tuži Al Itihad svetskoj kući fudbala.

Advokatski tim iskusnog veziste je na liniji sa Al Itihadom, i očekuje se da u narednih nekoliko dana Sanogo dobije raskid ugovora.

Kada se to desi Sanogo će potpisati ugovor sa crveno-belima. Imao je i problematilna izdanja snažni Afrikanac tokom mandata u Ljutice Bogdana. Međutim, bio je važan šraf Dejana Stankovića u evropskim mečevima.

Posebno je bio inspirisan u mečevima kada je Crvena zvezda defanzivnom postavkom želela da dođe do rezultata. Kao na primer u Hofenhajmu.

Imao je i neke neratikulisane startove, kao na Banovom brdu kada je teže povredio kapitena Čukaričkog Docića. Ali položio je ispit, posebno što se od Sanoga u budućnosti očekuje da edukuje mladog Kenijca Ričarda Odadu.

Jasno je da Sanogo u Crvenoj zvedi neće moći da računa na primanja na kakva je navikao u zenitu karijeru.

Zbog najavljenog kresanja budžeta i potencijalnog smanjivanja plata, crveno-beli Sanogu mogu maksimalno da ponude 30.000 evra mesečno. To je cifra kojom mame i Duška Tošića. Mada bivši reprezentativac Srbije želi da obuče Zvezdin dres zbog povratka u Srbiju i privatnih razloga.

Mozzartsport