“Verovao sam da je moja evropska karijera završena”

„Kada je u januaru poptisao finansijski moćan ugovor sa Al Hilalom Miloš Degenek je plakao. Ali nisu to bile suze radosnice“...

Ovim rečima australijski novinari počeli su priču o štoperu Crvene zvezde, jedinom predstavniku Australije u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Pouzdani defanzivac je bio razočaran zbog činjenice da je posle samo šest meseci morao da napusti Marakanu u transferu vrednom 3,6 miliona evra.

Međutim, ponovo je ostvario snove i drugu godinu zaredom postao učesnik Lige šampiona.


„Kada sam napustio Crvenu zvezdu bio sam siguran da je moja karijera u evropskim klubovima završena. Razmišljao sam da ću se vrlo teško vratiti na stari kontinent i ponovo igrati u takmičenju kao što je Liga šampiona. Želeo sam da se to ponovi. Stvarno sam želeo da dođe do toga, ali sam bio svestan da ću jako teško dobiti novu šansu“, rekao je Miloš Degenek.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Međutim, tokom evropskih kvalifikacija sportski sektor Crvene zvezde je uvideo da timu nedostaje kvalitetan centralni defanzivac. Miloš Degenek je želeo da se vrati. Kockice su se složile.


Šest meseci kasnije nastavio sam da živim san. Vrl osam zahvalan svima što sam dobio novu šansu. Ponovo igram u Ligi šampiona. Znam da sam jedini Australijanac u Ligi šampiona. To me čini ponosnim. Uvek sam verovao u sebe. Radio sam naporno i nikada se nisam ostvrtao za propuštenim šansama“.

Mozzartsport