VELIKO IZNENAĐENJE: Tumbakovićev spisak za reprezentaciju, novo ime iz Crvene zvezde

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković otkrio je karte za septembarski dvomeč protiv Portugalije i Luksemburga i servirao naciji veliko iznenađanje. Kao što se i pretpostavljalo među Orlovima su ponovo momci koji su bili u nemilosti tokom selektorovanja Mladena Krstajića, Matija Nastasić i Luka Milivojević.

Takav epilog je mogao da se nasluti, pošto je Tumbaković u društvu direktora Matijaševića prethodnih dana krstario Evropom i obavio razgovore sa kapitenom Kristal Palasa i štoperom Šalkea.

Dakle, Srbija je dobila ono što je dugo čekala i tražila. Nema sumnje da će povratak Luke Milivojevića mnogo značiti Orlovima u mečevima koji mogu da budu ključni. U reprezentaciju Srbije vratio se i Nikola Maksimović.

Najveće iznenađenje je svakako poziv Marku Gobeljić. Zvezdin univerzalac se ovog leta ustalio u timu Vladana Milojevića na poziciji desnog beka. Odigrao je odlično protiv Kopenhagena, bio na nivou u utorak u Bernu, što je bio dovoljan razlog Tumbakoviću da ga pozove pod nacionalnu zastavu.

Srbija je već godinama deficitarna na poziciji desnog beka, posebno što je Rukavina u jeseni karijere. Posle Milana Gajića i Nemanja Miletića (kuburio sa povredom) pokušaće se sa Markom Gobeljićem. Iz redova šampiona tu je i Milan Pavkov, i to umesto Aleksandra Prijovića.

U odnosu na prethodne spiskove nema Andrije Živkovića koji se muči u redovima Benfike, kao ni njegovog klupskog druga Ljubomira Fejse.

Za odlične partije na Prvenstvu Evrope mladih selekcija nagrađen je Boris Radunović. On će zauzeti mesto trećeg golmana pored Dmitrovića i Predraga Rajkovića.

Na Tumbakovićevom spisku za mečeve protiv Portugalije i Luksemburga nalazi se 26 igrača.

Mozzartsport