VELIKI PROBLEM: Zvezda ostaje bez jako bitnog igrača pred Partizan (FOTO)

PRVI plejmejker Crvene zvezde Džo Regland osetio je nelagodnost u kolenu tokom rane faze prve polufinalne utakmice sa Partizanom. Otišao je u svlačionicu na konsultacije sa klupskim doktorom, vratio se na teren podvezanog kolena i pokušao da pomogne timu u derbiju, ali nije mogao da provede na terenu više od 14 minuta.

Naknadnim pregledima ustanovljeno je da se radi o lakšoj povredi meniskusa koja, kao što je uobičajeno u takvim slučajevima, zahteva određeni period mirovanja.

Amerikanac je od nedelje na terapijama, stanje kolena prati se iz dana u dan, a trenutno se može reći samo da je neizvestan njegov nastup u drugom meču polufinalne plej-of serije, koji je na programu u subotu pred navijačima crno-belih. 

Za sada je jedino sigurno da će Zvezdin drugi strelac u ABA ligi (10,7) i lider u asistencijama (5,7), ukoliko se crveno-beli plasiraju u finale, biti spreman za tu plej-of seriju koja startuje 12. aprila.

Logična je pretpostavka da srpski šampion verovatno neće rizikovati sa nastupom Reglanda u drugom polufinalnom meču. U tom slučaju teret organizacije igre preuzeće Filip Čović i Dejan Davidovac, po potrebi i Kej Si Rivers i Bili Beron.