VELIKI PREORKET! Ništa od Prijovića, evo ko će predvoditi Zvezdu u napadu

Crveno-beli u tišini pripremaju otkup napadača Bolonje

Polako, ali sigurno Crvena zvezda ulazi u cajtnot kada je reč o startu nove sezone, a želja trenera Dejana Stankovića da novog centarfora ima već na početku letnjih priprema, koje su planirane za 22. jun, deluje kao teško ostvariva.

Zvezda je proteklih dana doživela dva neuspeha u pokušaju da angažuje novu "devetku".

Aleksandar Prijović ostaje preskup i trenutno nedodirljiv za crveno-bele. Iskusni Srbin koji je još uvek član saudijskog Al Itihada morao bi da prihvati baš drastično smanjenje zarade kako bi zaigrao na Marakani i pomogao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Aleksandar i Marina Prijović

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Foto: metrosport.gr

Takođe, u delu rukovodstva crveno-belih pojavila se i sumnja u uspeh dovođenja nekadašnjeg reprezentativca Srbije koji je poznat i kao veliki ljubitelj noćnog života (bio uhapšen zbog kršenja karantina sa pevačem Đanijem prošle godine u vreme pandemije korona virusa) pa je pitanje i koliko bi Prijović bio skoncentrisan na fudbalske obaveze u Ljutice Bogdana.

Drugi neuspeh upravi Zvezde desio se sa Aleksandrom Pešićem. Nišlija, koji je do pre nekoliko nedelja igrao za Makabi Tel Aviv, iskoristio je ratna dejstva da napusti Izrael i prekine saradnju sa ovim klubom, a vodeći ljudi crveno-belih odmah su ga kontaktirali i izrazili želju da ponovo sarađuju.

Aleksandar Pešić

Foto: MN Press

Međutim, kako saznajemo, Pešićev zahtev da na Marakani ima platu od minimum 500.000 evra nije dočekan s odobravanjem, pa je nekadašnji napadač Tuluza i Atalante izabrao Tursku kao sledeću destinaciju, konkretno klub egzotičnog imena Karagumruk gde će imati godišnju platu od 650.000 evra.

To Zvezdi ne ostavlja puno prostora za manevar jer i finansije, kao u većini klubova u svetu, posle pandemije nisu nešto čime se mnogi mogu pohvaliti. Zato će Dejan Stanković potražiti rešenje u dosadašnjem adutu - Dijegu Falčineliju - kojeg crveno-beli sada ipak žele da otkupe od Bolonje, iako su povremeno skeptični.

Još prošlog leta kada je Italijan dolazio na pozajmicu na Marakanu, dogovoreno je da Zvezda ima pravo otkupa i to po relativno povoljnim uslovima - milion evra obeštećenja, na tri rate, koje bi otplaćivala u naredne tri godine.Finale kupa Srbije, Derbi

Foto: Nikola Tomić

Dakle, tri godine bi crveno-beli otplaćivali igrača koji je imao dobru jesen, ali je "zatrokirao" u drugom delu, verovatno i pod naletom korona virusa koji mu je zahvatio oba plućna krila što ga je odvojilo od terena.

I pored toga, ostavio je dobar utisak i zato se na Marakani ponovo javila ideja o otkupu ugovora, jer su pripreme i kvalikacije za Ligu šampiona pred vratima i nema mnogo vremena za manevar.

(Telegraf.rs)